Laković: Akcenat na Platiniju

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 03:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laković: Akcenat na Platiniju

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije održaće sednicu konačno u svojoj kući. Sportski centar u Staroj Pazovi otvoriće širom vrata za sve članove ovog tela, predstavnike Ministarstva omladine i sporta, novinare i goste.
Godinama su se sednice IO održavale u hotelima širom Srbije, dok će Stara Pazova od sada biti stalno mesto okupljanja kako za reprezentativce, tako i za fudbalsku vladu. Uvertiru je u ponedeljak uveče imao Odbor za hitna pitanja, koji je u Kući fudbala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << održao radni sastanak, odnosno pripremu za IO.
- Na dnevnom redu biće nekoliko važnih tema, ali stavićemo akcenat na posetu predsednika UEFA Mišela Platinija – rekao je Zoran Laković, generalni sekretar FSS.

Prvi čovek evropske kuće fudbala zapretio je nedavno pred predsednikom Srbije Borisom Tadićem da će sve reprezentativne selekcije i klubovi biti izbačeni iz evropskih takmičenja zbog huligana, ali je u isto vreme dao smernice u borbi protiv takozvanih navijača. Predsednik FSS Tomislav Karadžić i generalni sekretar Laković obavestiće članove IO i o drugim temama vezanih za posetu Platinija, pre svega oko navodnog nameštanja utakmica.
- Pored toga razgovaraćemo o izborima u Fudbalskom savezu Beograda, na dnevnom redu biće i godišnji finansijski izveštaj, definisanje početka rada i otvaranje SC u Staroj Pazovi, a zakazaćemo i redovnu godišnju Skupštinu FSS.
Baš kao što je i najavio nedavno predsednik FSS Tomislav Karadžić, Izvršni odbor će dobiti pojačanje.
- Novi član Izvršnog odbora postaće i Dragoljub Lekić, predsednik Udruženja prve lige – zaključio je Laković, generalni sekretar FSS.
Pod tačkom tekuća pitanja, raspravljaće se o organizaciji utakmice protiv Severne Irske u Beogradu. Gosti će doputovati sa 200 VIP gostiju, koji će biti smešteni u Galeriji B na stadionu Crvene zvezde. 
Ugovor sa Ministarstvom
U Staroj Pazovi posle sednice Izvršnog odbora, ugovor o realizaciji programa u oblasti sporta koji se finansira iz budžeta Republike Srbije za 2011. potpisaće Tomislav Karadžić predsednik FSS i Snežana Samardžić Marković, ministarka za omladinu i sport.
Ovim ugovorom nastaviće se uspešna saradnja između FSS i Ministarstva za sport i omladinu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

FSS: Ozbiljno shvatili pretnje UEFA

Izvor: B92, 15.Mar.2011

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije održaće danas sednicu u Kući fudbala u Staroj Pazovi...Godinama su se sednice IO održavale u hotelima širom Srbije, dok će Stara Pazova od danas biti stalno mesto okupljanja kako za reprezentativce tako i za fudbalsku vladu..."Na dnevnom redu biće nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.