Lajčak brani navijače

Izvor: RTS, 15.Okt.2009, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak brani navijače

Slovačka diplomatija zauzela se za 20 uhapšenih navijača fudbalske reprezentacije te zemlje koji su posle utakmice sa Poljskom u Hožovu istrčali na teren, što je po zaoštrenom poljskom zakonu krivično delo.

"Ministar Miroslav Lajčak poručuje uhapšenim navijačima da imaju njegove simpatije i podršku, jer poljske zakone nisu prekršili u zloj nameri, već zbog iskrene radosti što je slovačka reprezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborila učešće u Svetskom prvenstvu", kazao je danas agenciji TASR Lajčakov portparol Peter Stano.

Ministarstvo inostranih poslova Slovačke je već preduzelo korake da poljske vlasti reše slučaj fleksibilno, koliko to dozvoljavaju tamošnji zakoni i da na incident gledaju u pozitivnom kontekstu.

Među oko 2.000 slovačkih navijača na polupraznom stadionu u Hožovu u sredu uveče zavladala je prava euforija pošto je Poljska autogolom izgubila sa 0:1, što je grupa pristalica gostujućeg tima proslavila radosnim istrčavanjem na teren po završetku meča.

Zaoštreni poljski Zakon o bezbednosti na sportskim i masovnim manifestacijama od avgusta nema milosti za euforičnu radost na terenu, odnosno van tribina, i za to krivično delo, pored finansijskih sankcija, predviđa i kaznu do tri godine zatvora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.