LŠ: Bajern želi da nastavi seriju

Izvor: B92, Beta, 16.Feb.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Bajern želi da nastavi seriju

U sredu se u Ligi šampiona igraju još dva prva meča osmine finala. Bajern na svom terenu dočekuje Fjorentinu, a Porto engleski Arsenal.

Bajern u dvomeč sa italijanskom Fjorentinom ulazi kao veliki favorit, ne samo zbog tradicije, već i zbog trenutne forme u kojoj se nalaze Bavarci. Sa druge strane, duel Porto - Arsenal je potpuno otvoren pošto i Portugalci i Englezi imaju velike amplitude u formi.

Bajern - Fjorentina

Beta/AP
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema rečima Bajernovog trenera Luja van Gala njegov tim se trenutno nalazi u vrhunskoj formi. Bavarci su u seriji od neverovatnih 12 pobeda, dok se Fjorentina, sa druge strane, muči u italijanskom šampionatu.

Kada se to uzme u obzir, potpuno je jasno zašto Van Gal sa optimizmom dočekuje prvi meč osmine finala.

„Moj tim se u ovom trenutku nalazi u veoma dobroj formi, pre svega fizičkoj. Imali smo veoma dobar trening kamp u Dubaiju. Fjorentina je veoma dobra ekipa, gledao sam ih protiv Rome. Njihov jedini problem u ovom trenutku je što ne postižu golove. Ali te stvari mogu da se promene u jednoj utakmici, mi smo to dokazali protiv Juventusa. Kao što sam rekao, Fjorentina ima dobar tim. Uradili su odličan posao u grupnoj fazi, i ja bi bio zadovoljan i sa pobedom od 1:0", rekao je Van Gal pred utakmicu.

Holanđanin dodaje da će ’viola’ biti opasna iako igra bez suspendovanog Adrijana Mutua.

„Mutu neće igrati, ali Fjorentina nije Adrijan Mutu, kao što Bajern nije Frank Riberi ili Arijen Roben. Oni su jaki kao tim. Ali, mi ćemo igrati našu igru, pokušaćemo da diktiramo stvari na terenu. Ovo nije više grupna faza sa šest mečeva. Sada imamo samo dve utakmice i svaki detalj i svaka greška mogu da budu odlučujući. Moj tim poznaje Fjorentinu. Gledali smo dosta njihovih mečeva, ali govorimo o osmini finala Lige šampiona. Svaki tim ima svoje posebne kvalitete, i svaki tim je na ovom nivou dobar", smatra Holanđanin.

Trener Fjorentine Ćezare Prandeli gleda na predstojeći dvoboj kao priliku za njegov tim.

„Imamo dobre uspomene na Minhen, iako smo pošli put ovde izgubili sa 3:0. Ponosni smo što smo ovde, i igraćemo sa velikom odlučnošću. Sada nije vreme da se fokusiramo na loše rezultate u Seriji A. Dobio sam pozitivne signale od igrača i, ko zna, možda Bajren bude prekretnica za nas", rekao je Prandeli.

Prandeli smatra da je prvi meč u Minhenu veoma važan za konačan ishod.

„Pokušaćemo da iskoristimo naše iskustvo protiv Bajerna, ali ono što je važnije od toga je da moramo da igramo sa entuzijazmom, oprezom i sa puno discipline. Ukoliko ostvarimo dobar rezultat, imaćemo šansu u revanšu na našem terenu. Želim da moj tim bude ljut zbog loših rezultata koje beleži u poslednje vreme. Za naše navijače ovaj meč je veoma važan i nadam se da ih nećemo razočarati. Nedostaju nam ključni igrači, ali imamo puno potencijala kao tim", smatra Prandeli.

Porto - Arsenal

Beta/AP

Trener Porta Žezualdo Fereira rekao je pred duel sa Arsenalom da je najvažnije u prvom meču da njegov tim ne primi gol. Fereira je dodao da su dueli Porta i Arsenala uvek zanimljivi. Sa druge strane, Arsen Venger pohvalio je Porto rekavši da Portugalci nemaju slabu tačku.

„Mi obično prostudiramo kako naš naredni protivnik igra, ali znamo da će Arsenal zadržati svoj stil igre. Oni nisu dobro počeli u Premijer ligi, ali sada se oporavljaju, kao i mi nakon gubitka Lisandra Lopesa i Luča Gonzalesa pred početak sezone. Dueli Arsenala i Porta su uvek otvoreni i siguran sam da će i ovaj biti veoma atraktivan. Raul Meireleš i Hulk će biti na raspolaganju i to raduje jer njih dvojica donose iskustvo i kvalitet ekipi. Hulk se nalazi u dobroj formi i željan je igre iako nije najbolje fizički spreman. Raul je igrač sa dosta iskustva, i nadam se da će odigrati na visokom nivou", rekao je Fereira koji je dodao da njegova ekipa ima ispred sebe jedan od najboljih timova Evrope.

„Igramo dobro trenutno i imamo u Arsenalu idealnog protivnika protiv koga možemo da vidimo koliko je zaista naš kvalitet. Zaista želimo da prođemo dalje, ali takođe znamo i da je Arsenal jedan od najboljih timova u ovom takmičenju. Ključna stvar za nas je da ne primimo gol u prvoj utakmici, ali isto tako i bilo kakva pobeda bi povećala naše samopouzdanje", kaže Fereira.

Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da želi da vidi samo dobru igru svog tima.

„Naša jedina briga trenutno je da odigramo dobro. Sol Kempbel je važan zbog njegovog iskustva, ali još uvek ne znam da li će igrati. Imamo praksu da verujemo u mlade igrače kao što je Niklas Bendtner, i toga ćemo se i ubuduće držati. On ima puno potencijala, i može puno da pruži. Porto je veoma dobar tim koji ima odličnu grupu tehnički doteranih igrača", smatra Venger.

Vneger je, zatim, uporedio Arsenal i Porto.

„Mislim da Porto ima dosta sličnosti sa nama. Oni takođe imaju veoma dobar tim skauta, i prave dobre transfer odluke. Za nas je najvažnije da igramo najbolje što možemo pošto očekujem da Porto nema slabosti. Znamo da je Hulk veoma dobar igrač, ali nije jedini koga Porto ima. Na našem golu će stajati Lukaš Fabijanski, verujem u njega. On je već na vrhunskom nivou, a ima još puno potencijala. Nije lako predvideti rezultat ovog meča, potrebno je da budemo pobednici nakon 180 minuta borbe."
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arsenal oprezan pred gostovanje u Portugalu

Izvor: NaDlanu.com, 16.Feb.2010

BEOGRAD, 16. februara 2010. (Beta) - Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger ocenio je danas da njegova ekipa mora, uz dozu opreza, da pristupi gostovanju kod Porta u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. "Za početak, najmanje što moramo da uradimo jeste da ne izgubimo. Mi smo ekipa koja želi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Antić: Bajern je u naletu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2010

Selektor srpske fudbalske reprezentacije Radomir Antić izjavio je da je Bajern favorit u predstojećim mečevima osmine finala Lige šampiona protiv Fiorentine..."Izdvojio bih nemački Bajern kao tim koji je u strašnom naletu, a i samim povratkom povređenog Riberija u tim, sve je rečeno", izjavio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Bavarci formom plaše „violu“, na Dragau prizivaju prošlost

Izvor: Danas, 16.Feb.2010

Čini se da ni najiskusniji piroman ne bi mogao da pronađe efektniji zapaljivi materijal za veliki fudbalski požar Lige šampiona koji je zahvatio Evropu, od večerašnjih mečeva osmine finala. Bajern Minhen u nezadrživom pobedničkom nizu dočekuje Fiorentinu koja je u velikoj krizi, dok Porto i...

Nastavak na Danas...

Arjen Roben: Idealan rezultat? 6:0!

Izvor: Blic, 17.Feb.2010, 01:35

Trener minhenskog Bajerna Luj Van Gal možda je isuviše skroman uoči prve utakmice 1/8 finala LŠ u kojoj zahuktali Bavarci dočekuju u poslednje vreme totalno demontiranu Fiorentinu.Njegov zemljak Arjen Roben možda je malo bolje pojasnio u kakvom raspoloženju članovi FK Holivud čekaju goste iz...

Nastavak na Blic...

Bajern primenjuje recept iz Torina, ''ljubičasti'' se nadaju prekretnici

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2010

Gostovanje Bajernu u osmini finala Lige šampiona dolazi u veoma nepovoljnom trenutku za ''ljubičaste''. Dok su Bavarci u strašnoj seriji od, za sada, 12 pobeda, dotle gosti iz Firence igrama u Seriji A u poslednje vreme ne ulivaju poverenje i bez mnogo samopouzdanja ulaze u ovaj meč.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.