LIGA KONFERENCIJA: Vest Hem u FINALU! Fiorentina POBEDNIK drame u Bazelu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 23:22

LIGA KONFERENCIJA: Vest Hem u FINALU! Fiorentina POBEDNIK drame u Bazelu

Sjajno fudbalsko veče...

Večeras su odigrani revanš mečevi polufinala trećeg po rangu UEFA takmičenja, Lige konferencija. Nakon nešto više od 90 minuta fudbala saznali smo i ko je prvi finalista. U pitanju je ekipa Vest Hema, koja je na gostovanju u Holandiji savladala AZ Alkmar rezultatom 1:0, što u ukupnom skoru iznosi 3:1 za engleski tim.

Što se drugog polufinala tiče, Fiorentina je uspela da savlada ekipu Bazela, rezultat u regularnom delu meča >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rezultat iznosio je 1:2 u korist Viole, što je u ukupnom rezultatu iznosi 3:3. No, nakon uzbudljivih produžetaka, viđen je pogodak za 3:1 u korist italijanskog tima, što ih je odvelo u finale takmičenja.

AZ je imao inicijativu, posed lopte od 70 posto, ali nikako nisu uspeli da dođu do pogotka. Domaćini su uputili 12 šuteva, naspravm osam rivala, od čega četiri u okvir gola.

Izdržali su gosti kontrolu AZ-a i nagradili se golom u ćetvrtom minutu sudijske nadoknade, strelac je bio Pablo Fornals. Pogodio je mrežu Mejtua Rajana efektnim šutem van akznenog prostora.

SUPER SUB PABLO FORNALS SENDS WEST HAM TO THE FINALS WITH AN ABSOLUTE GOLAZO!!!!!

47 YEARS SINCE THEIR LAST EUROPEAN FINAL!!!pic.twitter.com/vEKKaHSOVy

— Football Report (@FootballReprt) May 18, 2023

Vest hem će imati priliku da se bori za novi evropski trofej u klupskim vitrinama, za sada ih ima dva - Kup pobednika kupova 1965, i Intertoto kup 1999. godine

Sa druge strane, fudbaleri Fiorentine igraće u finalu Lige konferencija, pošto su u revanš meču kao gosti pobedili Bazel 3:1 (1:1) posle produžetaka.

Italijanski tim do finala došao je ukupnim rezultatom 3:4 i tako 7. juna u Pragu zakazao bprbu za trofej sa Vest Hemom.

Ekipa iz Firence do prednosti je došla u 36. minutu, kada je Gonsales matirao golmana domaće ekipe.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a samo 10 minuta igre u durgom poluvremenu bilo je doovljno da Bazel izjedanači, jer je u 55. minutu precizan bio Amaduni.

Mreže su mirovale sve do 72. minuta, kada je još jednom Gonsales doveo svoj tim u prednost. Od tog trenutka, usledila je ofanziva Fiorentine, koja je na sve načine želela da reši meč bez odlaska u produžetke.

Najbolju šansu za takav rasplet imao je srpski reprezentativac Nikola Milenković u 82. minutu. Šutirao je glavom, lopta se odbila od zemlje, ali je na kraju golman Bazela odbranio.

Antonin Barak goal for the lead against Basel. It's FT Fiorentina advances to the Final and they'll face West Ham.#BaselFiorentina pic.twitter.com/JgXPnXjojF

— $ 🥚 (@samirsynthesis) May 18, 2023

Do kraja regularnog dela meča golova nije bilo, kada je bilo gotovo izvesno da će i produžeci su takođe proći bez pogodata i da će sve biti rešeno sa penala, pobrinuo se Antonin Barak udevetom minutu nadoknade drugog produžetka.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Agustina Gandolfo, devojka Lautara Martineza

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.