LIGA KONFERENCIJA: Dinamo ŠOKIRAO Betis! Ajaks u poslednjem minutu stigao do remija

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 00:24

LIGA KONFERENCIJA: Dinamo ŠOKIRAO Betis! Ajaks u poslednjem minutu stigao do remija

Neverovatno fudbalsko veče...

Fudbaleri Dinamo Zagreba savladali su Betis u Sevilji rezultatom 1:0 (0:0) u prvoj utakmici baraža plej-ofa Lige konferencije.

Junak trijumfa "modrih" kome se malo ko nadao bio je Bruno Petković, koji je realizovao jedanaesterac u 75. minutu i doneo prednost pred revanš na "Maksimiru" kroz sedam dana.

Zeleno-beli iz Andaluzije su imali veći posed i mnogo više prilika pred golom rivala, ali nisu umeli ove večeri to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da materijalizuju.

I onda, kako to već biva u fudbalu, kazna je stigla preko Bruna Petkovića, koji je pred kaznom od strane sopstvenog nacionalnog saveza pošto je Roberta Jarnog nazvao "klovnom".

Ništa, naravno, nije gotovo u ovom dvomeču, ali će Dinamo imati solidnu prednost pred revanš u Zagrebu.

Norveški Bode Glimt je bio na nekoliko minuta do velike senzacije. Ajaks je uspeo da se u sudijskoj nadoknadi dograbi izjednačenog rezultata 2:2 na "Johan Krojf" areni u meču nokaut faze Lige konferencija.

Lider norveškog prvenstva je bio blizu da zada novi udarac u teškoj sezoni Ajaksa. Oba gola za Bode Glimt je postigao 22-godišnji Danac Alabert Grenbek. Oba gola je postigao 22-godišnji Danac Jan Piter Glorbek. Prvo u 16. minutu, potpuno neometan u kaznenom prostoru, zaboravljen od strane odbrane.

Drugi gol Danca u 64. minutu došao je posle neverovatne greške i nespretnosti odbrane Ajaksa na 18 metara od svog kaznenog prostora.

Kako to biva u fudbalu, sve se promeni u jednom potezu. Igrač gostiju Odin Luras Bjortfut je u prvom minutu sudijske nadoknade dobio direktan crveni karton posle konsultacije VAR-a. Igrač manje i sedam minuta sudijske nadokande.

Van den Bomen odmah iz penala smanjuje na 2:1, a Stiven Bergis prelepim lobom postavlja konačnih 2:2 u poslednjem minutu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.