Kvaljarela sa 37 godina ide na EURO?

Izvor: Mondo, 27.Mar.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvaljarela sa 37 godina ide na EURO?

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini izjavio je da ne isključuje mogućnost da veteran Fabio Kvaljarela zaigra na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Posle neuspeha da se plasira na Svetsko prvenstvo, Italija je kvalifikacioni ciklus za predstojeće veliko takmičenje otvorila sa dve pobede. "Azuri" su prve dve utakmice igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na domaćem terenu i prvom kolu su savladali Finsku rezultatom 2:0, a zatim i Lihtenštajn sa 6:0.

Ovaj "prozor" kvalifikacija za Italijane obeležio je Fabio Kvaljarela. Vremešni napadač je u duelu sa Lihtenštajom uspeo da postigne dva pogotka uz jednu asistenciju i na taj način postane najstariji strelac u istoriji italijanske reprezentacije postigavši gol sa 36 godina i 54 dana.

Veteran vratio vreme u Italiji: Kao da je 2010.

Napadač Sampdorije se vratio u najbolju selekciju nakon izvanredne sezone iza sebe i 21 postignutog pogotka u Seriji A. Kvaljarela proživljava drugu mladost i po modelu nekadašnje uzdanice Italije i Udinezea Antonija di Natalea predstavlja veliku opasnost za odbrane svojih protivnika.

Asistencija i gol, sezona iz snova za Kvaljarelu

Manćini kaže da postoje šanse da iskusni napadač na predstojećem Evropskom šampionatu nasledi upravo ulogu Di Natalea i bude italijanski "džoker" u velikim utakmicama.

"Iz ove perspektive, teško je reći da li će Kvaljarela ići sa nama na Prvenstvo. Situacija je trenutno dobra, on je u dobroj formi i nadam se da će ovako nastaviti. Fabio je sa nama zbog svojih zasluga, ne iz nekog drugog razloga. Dobro je imati iskusnog igrača pored kojeg mlađi, poput Moiza Kina, mogu da stasavaju", rekao je Manćini i dodao da je srećan što u svom sastavu ima mnogo mladih i talentovanih igrača

S obzirom na to da je Italija propustila Svetsko prvenstvo u Rusiji, teret na ekipi je bio veliki pred početak kvalifikacija. Uprkos tome, "azuri" su uspeli da slave na prva dva meča i pokazali da su ponovo reprezentacija koja spada u red favorita.

"Propuštanje Svetskog šampionata je bilo bolno za svakog čoveka u Italiji, od navijača do igrača, preko novinara i trenera. To je bila potpuna propast, te se svi nadamo da će reprezentacija već u ovom ciklusu pokazati da je ponovo konkurentna“, rekao je italijanski selektor.

Pobede protiv Finske i Lihtenštajna su iz ugla navijača bile očekivane, ali i te kako potrebne Italijanima da bi se vratili na pravi put. Manćini kaže da je najvažnije da su reprezentativci u utakmice ušli sa pravim pristupom.

"Finci su igrali povučeno, uplašili su nas se i promenili postavku nakon samo 20 minuta. Bodovi protiv Lihtenštajna su bili očekivani, ali znali smo da moramo da damo što više golova da bismo skinuli teret koji nam je bio na leđima usled propuštanja turnira u Rusiji. Navijači u prethodnim godinama nisu bili toliko privrženi reprezentaciji, pa zbog toga moramo da nađemo način da ih privolimo", rekao je Roberto Manćini.

Nakon dva kola kvalifikacija za Euro, Italija je prva u grupi J sa šest bodova, a slede je Grčka i Bosna i Hercegovina sa četiri, Finci imaju tri boda, dok su Jermenija i Lihtenštajn na začelju bez bodova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.