Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 23:07

Kvalifikacije za Libertadores: Odluka pada u dvomeču velikana Santosa i San Lorenca

Prvi meč igra se u Buenos Ajresu, revanš u Braziliji umesto u Sao Paulu zbog Kovid restrikcija

Južna Amerika je kontinent na kojem se živi za fudbal, a dve zemlje koje više od svih veličaju najvažniju sporednu stvar na svetu (na zapadnom delu južne zemljine hemisfere, izbacili bi to sporednu) su Brazil i Argentina. Pa kada kontinentalna takmičenja povežu klubove iz Buenos Ajresa, Aveljanede, Rosarija, sa onima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Sao Paula ili Rija fudbal dobija novu dimenziju.

Poslenje kolo kvalifikacija za Kopa Libertadores spojilo je San Lorenco i Santos (02.30). Sa jedne 15-struki pravak Argentine i šampion Južne Amerike iz 2014. godine, preko puta osmostruki osvajač Brazileiraa i klub koji se u tri navrata preo na krov zelenog kontinenta, poslednji put 2011. Kome god vrata budu zalupljena u predvorju Libertadoresa, biće velika šteta, jer renomeom i član velike petorke argentinskog fudbala i brazilski gigant zaslužuju mesto u eliti.

(2,45) San Lorenco (2,85) Santos (3,10)

San Lorenco je u prethodnoj rundi eliminisao čileanski Universidad, zatim gubio od Aldosivija i Defense, pa pobeđivao Estudijantes i Rosario. Dakle, Ciklon pozitivne energije i dobrog raspoloženja spreman je da se izbori za pozitivan rezultat pred revanš u Braziliji. Zašto će se računi svoditi u prestonici Brazila, a ne na Vili Belmiro? Jednostavno, brazilska država Sao Paulo je zabranila organizovanje utakmica usled pandemije Kovida-19. Santos će dakle biti ”oslabljen” u revanšu.

Zato je ekipi koja je pre tri meseca poražena u finalu Libertadoresa od Palmeirasa neophodan pozitivan rezultat na Nuevo Gasometru. Međutim kadrovska situacija nije idealna. Tinejdžer Sandri koji bi sigurno bio starter moće na operaciju ligamenata kolena. Heferson Soteldo je posle revanša sa Larom ostao u rodnoj Venecueli, u međuvremenu su zatvorene granice, pa nije mogao da se vrati u timski tabor. Samim tim propušten je solidan broj treninga i venecuelanski ofanzivac će utakmicu početi na klupi za rezerve.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ipak, jedna stvar može da raduje Arijela Olana, a to je povratak rekovalescenta Marinja. Dok je bi zdrav pružao je fenomenalna izdanja u Brazileirau kojem je na 27 utakmica postigao 17 i namestio osam golova. U svim takmičenjima odigrao je 43 meča upisao je 24 gola i devet asistencija, a videlo se koliko je falio u finalu Libertadoresa.

Kada je reč o San Lorencu, spreman je nekadašnji fudbaler Vigana i Šalkea Franko di Santo da golgetersku formu sa domaće scene prenese na kontinentalnu. Renomirani argentinski Ole je u startnoj postavi Dijega Dabovea najavio i Ahela Romera po desnom krilu i to bi trebalo da bude jedina promena u odnosu na duel sa Estudijantesom koji su Azulgranasi dobili pre nedelju dana.

Ulog je ogroman za obe strane, pa se očekuje nešto oprezniji ulazak u meč kako San Lorenca, tako i Alvinegrosa. Iako odluka pada tek za osam dana u Braziliji.

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES, FINALE

Prva utakmica

02.30: (2,45) San Lorenco (2,85) Santos (3,10)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.