Kurtoa razočaran izjavama selektora Belgije

Izvor: Piplmetar.rs, 21.Jun.2023, 20:31

Kurtoa razočaran izjavama selektora Belgije

Home Međunarodni fudbal Kurtoa razočaran izjavama selektora Belgije
Autor: Milovan Longinov

utorak 20.06.2023.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << 15:30

Izvor: Sportske.net



EPA-EFE/DAVID RAWCLIFFE


Povezane vesti

Belgijski golman Tibo Kurtoa rekao je da je duboko razočaran jer je selektor te fudbalske reprezentacije Domeniko Tedesko izneo u javnost razgovore koji se vode u ekipi.
Tedesko je u ponedeljak optužio Kurtou da je ostavio saigrače na cedilu i da lažira povredu uoči utakmice protiv Estonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
Selektor je rekao da se Kurtoa nije pojavio u trening kampu reprezentacije u ponedeljak jer je bio uvređen pošto nije bio kapiten u utakmici protiv Austrije, prošle subote.
Otac belgijskog golmana odbacio je navode da postoji svađa u ekipi i rekao je da je njegov sin dobio dozvolu da napusti reprezentaciju zbog problema sa kolenom, ali je selektor posle toga rekao medijima da Kurtoa nije povređen.
Golman Real Madrida oglasio se kasno sinoć rekavši da je duboko razočaran što je Tedesko izneo u javnost razgovor iz svlačionice i da „procene selektora ne odgovaraju stvarnosti“.
Kurtoa tvrdi da ima problem sa upalom u desnom kolenu i da je odluka da napusti reprezentaciju doneta posle konsultacija sa lekarima Real Madrida i reprezentacije Belgije.
On je predstavio svoju verziju razgovora sa Tedeskom u vezi sa kapitenskom trakom.
„Zamolio sam ga, ne iz direktne koristi, da objasni odluke kako bismo izbegli situacije iz prošlosti koje su nam štetile, dok smo uvek gledali opštu korist. Odluka o kapitenu nije hir ni slučajna odluka, to bi trebalo da bude njegova odluka i to sam pokušao da mu prenesem. Nažalost, nisam ispunio svoj cilj“, naveo je on.
Protiv Austrije, kapitensku tragu nosio je Romelu Lukaku, a selektor je tada rekao da će u današnjoj utakmici protiv Estonije biti red na Kurtou da bude kapiten.
„Insistiram da ni u kom slučaju nisam tražio ništa i da sam razgovarao sa saigračem Lukakuom da razjasnimo okolnosti vezane za ovu situaciju“, rekao je Kurtoa.

Ne propustite
Ne propustite

Preporuka za vas
Obavezno pročitati
WEB preporuke


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Treće pojačanje u „Zmajevom gnezdu“, Cedeviti stigao centar trojkaš!

Izvor: Piplmetar.rs, 21.Jun.2023

Home Košarka Treće pojačanje u „Zmajevom gnezdu“, Cedeviti stigao centar trojkaš! . Autor: Ivan Cvetković ...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.