Izvor: Piplmetar.rs, 07.Jan.2024, 23:30

Kup Francuske – Esencija fudbala

Ovog vikenda na redu su Kup takmičenja i uvek ih obožavamo. Zašto? Zato što ona pišu najlepše bajke i vraćaju nas tamo gde je sve počelo i gde se fudbal igrao isključivo iz ljubavi. Danas takvu jednu priču donosi Union sportive Feurs iliti US Feurs, francuski petoligaš i poslednji klub iz Loare koji je još uvek na nogama. Na njihovom „Ruson“ stadionu će danas biti odigran istorijski meč protiv Sent Prista i na ovom malenom zdanju očekuje se više od 2000 duša.
Biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << to najveći događaj koji će Feurs ikada organizovati i baš iz tog razloga vlada potpuna euforija, a u isto vreme i zbunjenost. Jer, oni su na svega nekoliko dana pred meč bili u potrazi za volonterima koji će učestvovati u kompletnoj organizaciji i tom prilikom su ostavili i mejl na koji zainteresovani mogu da se jave i pomognu malenom klubu.
Ulaznice za ovaj meč prodavale su se po ceni od osam evra i stadion „Ruson“ biće prepun.
„Upravo vam pokazujem paket koji nam je stigao od Fudbalskog saveza Francuske. Tu su dresovi, šortsevi, čarape, golmanski rekviziti, čak i lopte! Sve obezbeđuju. Jedva čekam. Biće lepo za igrače, trenera, osoblje. Ma, ovo je istorijsko“, pričao je za Radio Francuske menadžer kluba Mikael tokom posete medija ovom malenom klubu ove sedmice.
Za organizaciju meča neophodno je oko stotinu volontera, mimo onih koji su se već prijavili. za razliku od njihove svakodnevnice kada koriste 20 osoba. Konkretno, roditelji U13 selekcije Feursa prodavaće sendviče i pomfrit ne bi li sakupili nešto novca.
Potrebna nam je privatna kompanija za obezbeđenje sa profesionalnim redarima, ali i sanitet prve pomoći. Želim da klub prođe dalje, ali što se tiče organizacionog dela nije tako lako“, kazao je generalni sektretar Žan-Iv Nolan.
Zatim imamo mali klub Tionvil, takođe petoligaš koji je nedavno proputovao čak 16.305 km ne bi li odigrao svoju utakmicu protiv Hjengen sporta, kluba iz Nove Kaledonije. Geografski gledano, Nova Kaledonija je prekomorska teritorija Francuske, stoga postoji mogućnost za njih da učestvuju u takmičenju, ali za tako nešto neophodno je da imaju protivnika. Svakog puta se određeni broj timova prijavi da igraju protiv prekookeanskih ekipa, a ovog puta Tionvil je bio jedan od njih. Uspeli su da ih savladaju, usred zime uživaju u blagodetima ovog tropskog ostrva i sve to o trošku tamošnjeg Saveza. Isto su tako pojedini timovi putovali na Polineziju, na Martinik u Gvadalupe… Ako je FA kup nešto posebno, pa mora biti i ovo.
Tionvil će ugostiti Olimpik iz Marseja, ali kako njihov stadion ne ispunjava uslove, zamolili su Mec da im ustupi „Sen Simforijen“ što se i dogodilo i neizmerno su im zahvalni na tome. Pari Sen Žermen takođe za protiv

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.