Kuman kritikovao Laportu: Barselona živi u prošlosti

Izvor: B92, 28.Jun.2022, 23:47

Kuman kritikovao Laportu: Barselona živi u prošlosti

Holandski fudbalski stručnjak Ronald Kuman izjavio je da predsednik Barselone Đoan Laporta na pogrešan način vodi katalonski klub, prenose španski mediji.

Kuman je preuzeo Barselonu u avgustu 2020. godine, ali ga je Laporta zbog loših rezultata smenio u oktobru 2021.



"Predsednik uvek može da sumnja u svog trenera. Međutim, te sumnje su izašle u medije, a to je bila njegova velika greška. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Imao sam komplikovan mandat u Barseloni. Laknulo mi je kada sam napustio Barselonu. Oduzeli su mi Lionela Mesija. Bio je to jako težak udarac"
, rekao je Kuman za "Radio Katalunja"

On je kritikovao sistem igre katalonskog kluba.



"Ja sam za dominaciju na svakoj utakmici. Barselona živi u prošlosti sa svojojom formacijom 4-3-3 i tika-takom. Fudbal je brži, ne možzete da živite u prošlosti"
, dodao je holandski trener.

Kuman je istakao da se protivi dolasku Roberta Levandovskog u Barselonu.



"Levandovski je sjajan igrač, ali ima određene godine... Sumnjam da bi trebalo da bude plaćen 50,60 miliona evra. Možda su mu ostakle dve dobre godine fudbala, ali nisam siguran da bi trebalo da igra za Barselonu",
rekao je Kuman, koji će posle Svetskog prvenstva u Kataru preuzeti reprezentaciju Holandije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.