Krstajić odbio da odgovori na pitanje srpskog novinara

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 18:59

Krstajić odbio da odgovori na pitanje srpskog novinara

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske, a bivši selektor Srbije, Mladen Krstajić održao je konferenciju za medije pred duel te dve selekcije.

Bugarska i Srbija se sastaju u Razgradu na "Ludogorec areni" u utorak od 20.45 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Nemačkoj.

Posle dve utakmice "orlovi" imaju maksimalnih šest bodova, dok Bugari iz tri odigrana susreta imaju samo jedan osvojen bod i nalaze se na poslednjem mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tabeli.

Da li zbog toga ili nečega drugog, Krstajić nije bio preterano raspoložen prilikom obraćanja javnosti, koje je počeo pričom o svojoj mladoj ekipi.

"Ova mlada ekipa, na ovakvim utakmicama, ne mogu da kažem da nemamo šta da izgubimo, imamo šta da izgubimo, jer hoćemo da pobedimo, ali na ovim utakmicama za mlade i motivisane i perspektivne igrače, je idealno da na ovakvim utakmicama skrenu pažnju na sebe. Očekujem da ponove želju i energiju, koju su pokazali osim prvog poluvremena protiv Mađarske i na ovim ostalim utakmicama gde se stvarno videla želja. Ali kažem, zbog igranja u svojim klubovima, naravno da nemaju ritam i osećaj za utakmicu, to je iskustvo, to dolazi sa praksom, treba im vreme, ne treba da se sada pravdam, a mi za 5 dana pravimo ekstra treninge, da dobijemo igrače koji su u trenažnom procesu, a mi zovemo najbolje što Bugarska ima", rekao je Krstajić.

Istakao je da zna gde Srbija ima probleme i da će pokušati da je ugrozi.

"Znam kako radimo i znam da su ljudi iz saveza zadovoljni kako radimo. Ako čovek prilazi maksimalno odgovorno, čiste savesti izlazim pred svakog. Ako sam ja nervozan, šta da očekujem od igrača, moj zadatak je da ih psihološki spremim i da im dam samopouzdanja za narednu utakmicu. Znam gde Srbija ima problem i gde možemo da ih ugrozimo, suština je da mi imamo mladu ekipu i da treba da da svoj maksimum. Kakav će rezultat da bude? Ja bih najviše voleo da pobedimo".

"Takva je situacija, morate da znate da je kraj sezone, neki igrači nisu u ritmu, ne igraju, normalno je da imamo dve utakmice u tri dana i da napravimo neku korekciju da ubacimo sveže igrače. Mi nemamo mogućnost kao Srbija da može da igra u Beču sa jednim timom, a protiv nas sutra sa drugim timom. Nadam se da će Bugarska u budućnosti imati takvu opciju".

Krstajić je pred kraj konferencije dobio pitanje jednog od srpskih novinara, a koje je odobrio portparol bugarske reprezentacije. Ticalo se njegove ranije izjave da je on taj koji je podmladio srpski tim i postavio temelje sadašnjih "orlova".

Međutim, na njega Krstajić nije želeo da odgovori i, posle još jednog pitanja bugarskog novinara, konferencija je završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.