Krstajić: Relacija sa Matićem je perfektna; Mitrović: Lakše je sa dva špica, ali...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2018, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić: Relacija sa Matićem je perfektna; Mitrović: Lakše je sa dva špica, ali...

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je relacija između stručnog štaba, ekipe i Nemanje Matića perfektna, ali da se nije čuo sa njim nakon "misteriozne poruke" na Instagramu.

"Znam da je vama to interesantno, bez obzira što sledi istorijska utakmica sa Crnom Gorom. Biću iskren, čuli smo tokom vikenda dva-tri puta i rekao mi je da bi zbog povrede članka posle utakmice sa Njukaslom ima probleme i da bi bilo dobro da odmori. Izašao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mu u susret. Posle pregleda smo se čuli porukama, da je prošlo sve OK.

Posle toga se nismo čuli i bilo bi neozbiljno da komentarišem", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Podgorici.

Srbija i bez Ljajića protiv Crne Gore i Rumunije

Srpski fudbalski reprezentativac Adem Ljajić zbog povrede primicača neće otputovati u Podgoricu.

Vezista Bešiktaša već se vratio u Istanbul kako bi u klubu nastavio sa oporavkom.

Ljajić je poslednji u nizu srpskih reprezentativaca koji zbog povrede propušta duele sa Crnom Gorom i Rumunijom, nakon kapitena Aleksandra Kolarova, zamenika Nemanje Matića i Nenada Krstičića.

On je dodao da živi za dan da održi konferenciju bez pritiska zbog nefudbalskih stvari.

"Nadam se da će mi se desiti posle ove dve utakmice i to okupljanje u novembru. Te stvari doživljavam i proživljavam, kako je meni, to zna moja porodica, čista obraza izlazim u javnost. I stojim iza rezultata i za ono što se dešava u ekipi".

Krstajić je opet ponovio da razmišlja o opciji da meč sa Crnogorcima počne sa dva špica (Mitrović i Prijović).

"Utakmica sa Crnom Gorom je specifičnija od drugih, suvišno je pričati o tome moja porodica sa očeve strane živi u Crnoj Gori. Za mene specifično jer ovde često dolazim, rođen sam u Bosni, živim u Vojvodini. Takođe, u Beogradu ima dosta Crnogoraca, imaju stanove.

Treba da bude sportski, veliki spektakl u regionu, igraju dve bratske zemlje i ne razmišljam o utakmici kao utakmici visokog rizika, to je suludo", poručio je Krstajić.

Rukavina: Protiv Crne Gore više od fudbala, ali na terenu

Reprezentativac Srbije Antionio Rukavina izjavio je da na utakmici protiv Crne Gore u Podgorici očekuje više od fudbala, ali isključivo na terenu na planu motivacije i velikog rivaliteta dve selekcije.

Jedan od najiskusnijih srpskih reprezentativaca dodao je da meč u Podgorici nikako ne može da se uporedi sa gostovanjima u Zagrebu i Elbasanu.

"Pokušavamo da budemo optimisti, idemo na pobedu u dve bitne utakmice u gostima. Protiv Crne Gore je možda i više od fudbala, igrali smo slične utakmice i imamo iskustva. Naravno, ne bih predstojeći meč upoređivao sa Hrvatskom ili Albanijom, to je bilo politički na višem nivou", rekao je Rukavina novinarima na aerodromu Nikola Tesla pred put u Podgoricu.

Rukavina ističe da su "orlovi" spremni za veliki duel sa Crnogorcima.

"I Tadić je rekao da smo bukvalno ista država. Fudbalski će biti više od igre, možda više grubosti, ali spremni smo na sve", poručuje desni bek Astane.

Mitrović: Lakše je sa dva špica, ali pita se selektor

Najbolji strelac fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović izjavio je da bi voleo da sutra protiv Crne Gore zaigra u tandemu sa imenjakom Prijovićem, ali da o tome odlučuje selektor.

"Sigurno da je nekad lakše tako, ali selektor najbolje zna kako da izvuče maksimum iz ekipe. To je pitanje za selektora", rekao je Mitrović u Podgorici.

Kako je naveo, poštuje Crnu Goru, ali veruje u pobedu.

"Ulazimo u utakmicu kao u svaku drugu. Imamo ulogu favorita u grupi i probaćemo da dobijemo sutra. Poštujemo se, poznajemo, biće zanimljivo. Nadam se pobedi i nastavku serije golova", poručio je Mitrović.

Prema njegovim rečima ne treba obraćati previše pažnje na objavu Matića na Instagramu da će ga "Srbija ponovo izdati".Rukavina ističe da će nedostajati povređeni kapiten Aleksandar Kolarov i zamenik Nemanja Matić.

"Nije me to poremetilo, verujem i saigrače... Ima dosta slobode na društvenim mrežama, može svašta da se napiše a da ne misliš baš kao što mnogi misle. Možda ima nešto što mi ne znamo".

Kako je naglasio, veoma dobro poznaje crnogorsku selekciju iz koje izdvaja bivšeg saigrača iz Partizana Stevana Jovetića.

"Imaju dobru ekipu i igrače koji su mogli da igraju sa nama", naveo je Rukavina.

Vezista Nemanja Maksimović naglašava da je odsustvo Kolarova i Matića peh za Srbiju, ali da svi u nacionalnom timu imaju kvalitet da ih nadomeste.

"Ko god da je na terenu, Lukić, ja ili bilo drugi spreman je da preuzme rizik i donese pobedu Srbiji. Očekujem da nas Crna Gora "čeka" i igra na kontre, imaju brze igrače. Dobro nas poznaju, ali mislim da je kvalitet na našoj strani", zaključio je Maksimović.

Visok oprez u Crnoj Gori, policija sačekala srpski tim na aerodromu

Crnogorska policija dočekala je fudbalsku ekspediciju Srbije sa maksimalnim oprezom i merama obezbeđenja u Podgorici pred utakmicu Lige nacija.

Kako javlja reporter Tanjuga, policija je odmah na pisti po sletanju aviona iz Beograda preuzela brigu o reprezentativcima Srbije.

Takav, ne tako čest, potez pokazuje koliko domaćin maksimalno ozbiljno shvata gostovanje Srbije u prvom, istorijskom meču dve reprezentacije od osamostaljenja.

Utakmica C Lige nacija između Crne Gore i Srbije igra se sutra od 20.45 u Podgorici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija ostala i bez Ljajića za mečeve protiv Crne Gore i Rumunije

Izvor: SandzakPress.net, 10.Okt.2018

Reprezentativac Adem Ljajić zbog povrede primicača neće otputovati u Podgoricu na utakmicu protiv Crne Gore u Ligi nacija. Vezista Bešiktaša već se vratio u Istanbul kako bi u klubu nastavio sa oporavkom. Ljajić je poslednji u nizu reprezentativaca koji zbog povrede propušta duele sa Crnom Gorom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.