Krstajić: Grupa nije atraktivna, ali je jaka i neizvesna

Izvor: B92, 02.Dec.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić: Grupa nije atraktivna, ali je jaka i neizvesna

Mladen Krstajić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da ekipa mora da bude zadovoljna žrebom za kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna, ali svakako je dobra, jaka i neizvesna. Portugal kao nosilac grupe i aktuelni prvak Evrope, odosno Ukrajina i mi, selekcije su koje će se boriti za dva mesta koje vode na EURO", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Krstajić, a prenosi zvaničan sajt FSS.

Na žrebu u Dablinu odlučeno je da Srbija igra u grupi B sa reprezentacijama Portugala, Ukrajine, Litvanije i Luksemburga.

"Imamo solidnu grupu, rekao bih ujednačenu kada se radi o prve tri selekcije. Možda je Portugal favorit na papiru, ali isto tako smatram da možemo da pobedimo i Portugal i Ukrajinu. I da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Važno je da u svaki meć uđemo maksimalno ozbiljno, jer imamo kvalitet da ostvarimo cilj", istakao je sportski direktor FSS Darko Kovačević.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u 12 gradova iz 12 različitih zemalja održaće se od marta do novembra naredne godine.

"Zadovoljni smo žrebom. Portugal je favorit, Ukrajina i mi smo sličnog kvaliteta, a Litvanija i Luksemburg kreću iz malo nezgodnije pozicije. Borićemo se sa Ukrajinom i Portugalom za prva dva mesta, bez namere da potcenimo Luksemburg i Litvaniju koje takođe imaju svoj kvalitet. Moramo dobro da se pripremimo jer se kvalifikacije održavaju praktično u svega nekoliko meseci", kazao je kapiten Aleksandar Kolarov.

Evropsko prvenstvo 2020. igraće se u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Briselu, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Glazgovu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

Polufinalni i finalni meč će se igrati na londonskom Vembliju.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Selektor Srbije Krstajić zadovoljan žrebom

Izvor: Beta, 02.Dec.2018

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je zadovoljan današnjim žrebom i ocenio da će se njegova ekipa boriti sa Portugalom i Ukrajinom za prva dva mesta u grupi, koje vode na Evropsko prvenstvo 2020. godine."Možemo da budemo zadovoljni. Grupa možda nije toliko atraktivna,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.