Kristijano Ronaldo osvojio Zlatnu loptu

Izvor: Beta, 12.Jan.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristijano Ronaldo osvojio Zlatnu loptu

BEOGRAD, 12. januara 2015. (Beta) - Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo izabran je u ponedeljak uveče u Cirihu za najboljeg fudbalera u 2014. godini, u izboru Svetske fudbalske federacije (Fifa).

Ronaldo je i prošle godine osvojio Zlatnu loptu.

U konkurenciji za najboljeg fudbalera bili su još Lionel Mesi iz Barselone i golman Bajerna iz Minhena Manuel Nojer.

Za najbolju fudbalerku u prošloj godini proglašena je Nadin Kesler iz Volfsburga. U konkurenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << su bile još brazilska reprezentativka Marta i Amerikanka Ebi Vombah.

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev proglašen je za najboljeg trenera u 2014. godini.

Lev je s reprezentacijom Nemačke osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu prošlog meta.

Drugo mesto zauzeo je trener Real Madrida Karlo Ančeloti, koji je osvojio Ligu šampiona 2014. godine, a treći je bio Dijego Simeone, koji je s Atletikom iz Madrida osvojio šampionsku titulu u Španiji.

Najbolji trener u ženskom fudbalu je trener Volfsburga Ralf Kelerman.

Nagradu za najbolji gol - "Ferenc Puškaš" dobio je fudbaler Real Madrida Hames Rodriges, koji je za reprezentaciju Kolumbije postigao pogodak iz voleja protiv Urugvaja, na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kristijano Ronaldo osvojio „Zlatnu loptu”

Izvor: Politika, 12.Jan.2015

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo izabran je u Cirihu za najboljeg fudbalera u 2014. godini, u izboru Svetske fudbalske federacije (Fifa)...Ronaldo je i prošle godine osvojio Zlatnu loptu, ukupno treću u karijeri. Portugalac je dobio 37,66 odsto glasova...U konkurenciji za najboljeg fudbalera...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.