Krimski klubovi u ruskoj ligi?

Izvor: B92, 24.Mar.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krimski klubovi u ruskoj ligi?

Fudbalski savez Rusije objavio je danas da će razgovarati sa FIFA i UEFA o mogućnosti da se klubovi sa Krima priključe ruskoj ligi.

"Razgovaraćemo sa institucijama jer je ovo svet fudbala i tu ne možemo sami da odlučujemo. Čitav taj proces je daleko od jasnog. Klubovi s Krima će ovu sezonu definitivno završiti u Ukrajini", rekao je portparol saveza Igor Vladimirov.

Jedini klubovi sa krimskog poluostrva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se takmiče u ukrajinskoj fudbalskoj ligi su Tavrija i Sevastopolj. Ekipa iz Simferopolja je prvi šampion nezavisne Ukrajine 1992. godine, kada je iznenadila do tada neprikosnoveni Dinamo iz Kijeva, a trenutno se nalazi na 14. poziciji na tabeli sa svega devet bodova iz 19 mečeva.

Za tu ekipu nastupa srpski reprezentativni golman Damir Kahriman, dok je u drugom krimskom klubu, trenutno 11. timu Premijer lige nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Igor Duljaj.

Pitanje je kako će na novonastalu situaciju reagovati navijači oba kluba, koji su proukrajinski orijentisani i koji su nedavno pružili podršku revoluciji u toj državi.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krimski klubovi u ruskoj ligi?

Izvor: B92, 24.Mar.2014

Fudbalski savez Rusije objavio je danas da će razgovarati sa FIFA i UEFA o mogućnosti da se klubovi sa Krima priključe ruskoj ligi..."Razgovaraćemo sa institucijama jer je ovo svet fudbala i tu ne možemo sami da odlučujemo. Čitav taj proces je daleko od jasnog. Klubovi s Krima će ovu sezonu definitivno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.