Krava Ivon proriče rezultate EP

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krava Ivon proriče rezultate EP

U Nemačkoj su se proslavile mnoge životinje. Možda i najveća zvezda među njima bio je Knut, beba polarnog medveda i oposum Hajdi koji, nažalost, više nisu među živima, ali sada jedna krava preti da im pomrači slavu.

Sećate li se krave Ivon? Ona je prvi put dospela u štampu pre nekoliko meseci kada je pobegla iz svoje štale u Bavariji i nekoliko meseci se skrivala po okolnim šumama.

Ona će sada pokušati da proriče rezultate utakmica na Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbalskom prvenstvu i trebalo bi da nasledi hobotnicu Paula, jednog od najboljih sportskih prognozera.

Ivon ima težak zadatak. Paul je dostigao svetsku slavu i status počasnog građanina jednog španskog sela, a podignut mu je i spomenik u akvarijumu u kom je stanovao do svoje smrti, nedugo posle Svetskog prvenstva 2010.

Takođe, ona neće biti jedina proročica ove godine. U igri su i slonica Neli, buldog Haver, svinja Ema, vidra Mermel, koza Trodl i aksolotl (vrsta daždevnjaka) Aksl. Svi oni žive u Nemačkoj.

Poznati su još i zečevi u Švajcarskoj gigantski krmak u Ukrajini i još jedan slon u Poljskoj.

Ivon je, međutim, već dokazala da ne mari mnogo za mišljenje drugih.

Ona je provela nekoliko meseci u bekstvu prošlog leta i prošla pravu avanturu – izbegla klanicu, helikoptere, mnogobrojne tragače, pa čak i jednog vola po imenu Ernst.

Kada su je konačno saterali u ćošak prošlog septembra, poštenim nalazačima trebalo je čak dva trankvilajzera da je savladaju, pa je čak i tada ostala dovoljno budna da ošteti jedan traktor.

Ipak, pred ovako važan zadatak kakav joj se postavlja, Ivon se prilično smirila.

Vreme je do nedavno provodila lutajući po bavarskoj farmi i pasući travu, a tokom prvenstva, biraće između dve kutije sa hranom od kojih će svaka biti označena zastavom fudbalske reprezentacije čije rezultate treba da predvidi.

Ako se otkrije da ima natprirodni dar, besmrtnost će biti njena.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.