Kraj – Bonuči završava karijeru

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 14:32

"Kraj" – Bonuči završava karijeru

Kapiten Juventusa i fudbalske reprezentacije Italije Leonardo Bonuči najavio je da će završiti karijeru na kraju sledeće sezone.

Bonuči je osvojio osam titula u Seriji A u dva mandata u Juventusu, za koji je prošle nedelje protiv Sevilje u Ligi Evropa odigrao 500. utakmicu.

On je do sada odigrao 120 utakmica za reprezentaciju, sa kojom je u julu 2021. godine osvojio Evropsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << .

"Nošenje ovog dresa bilo je kao da 12 godina živim svoj san. Sve što sam radio, radio sam za ovaj dres, koji je moja druga koža. U meni je i dalje dečak koji je toliko srećan što izlazi na teren u ovom dresu, pošto je to bio njegov san - san koji se ostvario", rekao je 36-godišnji Bonuči za klupski Jutjub kanal, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Njegov ugovor sa Juventusom ističe na kraju sledeće sezone.

Bonuči je karijeru počeo u Interu, sa kojim je u sezoni 2005/2006 osvojio prvu titulu u Seriji A.

Igrao je još za Trevizo, Pizu, Đenovu i Bari, pre nego što je 2010. godine prešao u Juventus, gde je činio okosnicu odbrane zajedno sa golmanom Đanluiđijem Bufonom, Đorđom Kjelinijem i Andreom Barzaljijem, u ekipi koja je deceniju dominirala italijanskim fudbalom.

On je sezonu 2017/2018 igrao za Milan, a zatim se vratio u torinski klub.

"Kada sledeće godine budem prestao da igram, to će biti kraj defanzivne ere, načina odbrane italijanskog stila. Ponosan sam što sam uz najveće. Nadam se da će mnogi defanzivci nas smatrati idolima, kao što smo mi uz (Franka) Barezija, (Alesandra) Nestu, (Paola) Maldinija i (Fabija) Kanavara", rekao je Bonuči.

"To bi značilo da smo mnogo ostvarili i da smo mnogo dali fudbalu", dodao je Bonuči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kapiten Juventusa i Italije Bonuči završava karijeru na kraju sledeće sezone

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2023

Kapiten Juventusa i fudbalske reprezentacije Italije Leonardo Bonuči najavio je danas da će završiti karijeru na kraju sledeće sezone.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.