Kovač želi nemački profesionalizam u reprezentaciji Hrvatske

Izvor: Blic, 09.Apr.2014, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač želi nemački profesionalizam u reprezentaciji Hrvatske

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Niko Kovač rekao je da će u njegovu ekipu uoči Svetskog prvenstva u Brazilu pokušati da usadi nemački profesionalizam i pobednički mentalitet.

Kovač, koji je igrao u "zlatnoj generaciji" Hrvatske, koja je na Svetskom prvenstvu 1998. godine osvojila treće mesto, rođen je i odrastao u Nemačkoj.

"Naši igrači nemaju iskustvo koje sam ja stekao u Nemačkoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ponekad napravim određene pretpostavke, ali onda shvatim da one nisu odmah jasne mojim igračima. Ali, mislim da je sve pod kontrolom. Kada uklopimo naš strastveni pristup utakmicama sa sposobnošću da ostanemo mirni u određenim situacijima, mi smo prilično dobra reprezentacija", rekao je Kovač.

On je sredinom oktobra na klupi Hrvatske zamenio Igora Štimca i posle baraža sa Islandom odveo je ekipu na Svetsko prvenstvo.

"Znao sam da ću se, ako prihvatim posao, suočavati sa najtežih pet nedelja u životu. Očekivanja u Hrvatskoj su neizmerno velika. Možda jesmo mala zemlja, ali ljudi od nas očekuju da budemo najbolji na svakom velikom takmičenju", rekao je 42-godišnji stručnjak.

Hrvatska će u prvoj utakmici na Mundijalu u Brazilu igrati protiv domaćina, 12. juna, a u grupi A igraju još Kamerun i Meksiko.

"Brazil je favorit u grupi, ali borba za drugo mesto je otvorena. Meksiko u poslednje vreme ne postiže dobre rezultate, ali je uvek jak na Svetskom prvenstvu. Biće tesno", rekao je Kovač.

On je u Bundesligi igrao za Hertu, Bajer iz Leverkuzena, Hamburg i Bajern iz Minhena. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 83 utakmice i postigao 14 golova.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.