Izvor: Politika, 01.Dec.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosanović: Zašto ukidamo praznike fudbala

„Umesto da u mečevima s Partizanom i Zvezdom uživa ceo grad, mi zabranjujemo dolazak navijačima”, ističe trener koji je preporodio ekipu Novog Pazara

Nema sumnje da je Novi Pazar dolaskom iskusnog stručnjaka Milorada Kosanovića, čiji se fudbalski rukopis još uvek oseća u Kini, gde je radio punih devet godina, dobio veliko pojačanje. Posle rada u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i kratkog izleta do Slovenije, Kosanović se opredelio za povratak u domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << fudbal. Odlučio se za fudbalsku sredinu u kojoj nije lako raditi, gde se neuspesi teško praštaju.

– Došao sam u Novi Pazar, u grad gde se voli fudbal. Ova ekipa još uvek pokušava da se izbori za svoj status, što nije lako. Ipak, imamo jasan cilj, a bod protiv Partizana značiće nam puno u daljem nastavku takmičenja –rekao je iskusni stručnjak Kosanović.

Mnogi ljubitelji fudbala u Novom Pazaru slažu se u jednom, da su ministar Rasim Ljajić pre svih, i nekadašnji predsednik Ćerim Šemsović, trasirali put kluba ka ozbiljnom društvu. Mnogi treneri pre Kosanovića imali su dobar tretman, ali, sadašnji šef stručnog štaba Novog Pazara je neko čija se reč izuzetno ceni i poštuje.

– Autoritet se ne stiče preko noći. Kada sam dolazio u Novi Pazar jasno sam stavio do znanja ljudima iz kluba koje su nam mogućnosti, šta treba da uradimo da se još više uzdignemo. Predsednik Draglovčanin je to prihvatio i jednostavno rezultati nisu izostali.

Brazilac Bruno je miljenik publike. A nije ga bilo nigde pre dolaska sadašnjeg trenera.

– Mogu slobodno da kažem da je klub sada na čvrstim temeljima, za drugi deo sezone potrebna su nam još dva pojačanja, pre svih jedan dobar napadač. Kada sam došao u klub Bruno nije ni igrao. Brzo je dobio šansu jer sam video da se radi o odličnom fudbaleru – priča Kosanović.

Velike zasluge za uspon imaju i pomoćnici Ljajić i Radulović.

– Lako je biti pomoćnik treneru koji u fudbalu sve zna – kaže Izet Ljajić. – Ostala su nam još dva kola a posle toga pauza.

Kosanović je neko ko glasno i konkretno govori, svidelo se to nekom ili ne. Ovaj iskusni stručnjak podržava novog selektora Srbije ali kažei sledeće:

– U srpskom fudbalu se mnoge stvari rade na pogrešan način. Imamo toliko trenera, a opredelili smo se za početnika. Imamo predsednika Saveza koji misli da sve zna. Dugo sam u fudbalu da znam kome je gde mesto. Tako su radili i njegovi prethodnici tako danas radi i Tomislav Karadžić. Za reprezentaciju, odgovorno tvrdim, ne igraju uvek najbolji fudbaleri. Sve se svodi na lični interes.

Trener Novog Pazara je takođe naglasio da mu je žao što nije bilo Partizanovih navijača na stadionu.

– To je još jedan udarac srpskom fudbalu. Zašto se onda igra fudbal u Srbiji. Umesto da utakmice sa Partizanom i Zvezdom budu praznik fudbala da uživa čitav grad, došli smo u situaciju da zabranjujemo dolazak navijačima. Zbog čega – pita se Milorad Kosanović.

D. Todorović

objavljeno: 02.12.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.