Koronavirus će stopirati transfere od 100 miliona evra

Izvor: RTS, 26.Mar.2020, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koronavirus će stopirati transfere od 100 miliona evra

Počasni predsednik Bajerna iz Minhena, Uli Henes, rekao je da svet modernog fudbala neće biti isti nakon pandemije koronaviursa, te da će transferi u bliskoj budućnosti biti znatno niži.
Dugogodišnja ”alfa i omega” bavarskog giganta veruje da svetski fudbal očekuju velike promene u funcionisanju usled pandemije Kovida-19.

”Ne mogu da zamislim transfere od 100 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << evra u bližoj budućnosti”, rekao je Henes za Kiker.
”Transferi će biti znatno manji, i neće moći da dostignu nivo pre ove krize bar dve ili tri godine, jer su sve države pogođene ovim stanjem. Verovatno nas sve čeka novi fudbalski svet”, poručio je.
Nemci, odnosno čelnici Bundeslige, odbaciju mogućnost igranja utakmica bez publike, ali se Henes ne slaže sa takvim stavom.
”Znate, čak i utakmice bez gledalaca garantuju distribuciju novca od televizijskih prava i ako to bude funkcionisalo neće biti egzistencijalnih problema za ovu sezonu. Međutim, ukoliko to potraje do Božića, onda se cela liga dovodi u pitanje”, zaključio je počasni predsednik Bajerna.
Bundesliga je, kao i sve lige u Evropi, prekinuta usled pandemije izazvane koronaviursom i nije poznat termin nastavka, iako se spekuliše da bi to moglo da bude u maju.
Bajern je trenutno prvi na tabeli sa 55 bodova, što je četiri više od Dortmunda na drugom i pet od RB Lajpciga na trećem mestu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.