Koliko je Barselona zaradila na Mesiju?

Izvor: B92, 02.Feb.2021, 16:51

Koliko je Barselona zaradila na Mesiju?

Ugovor Lionela Mesija u Barseloni podigao je prašinu u fudbalskom svetu.

Kada je "El Mundo Deportivo" objavio detalje o Mesijevoj plati mnogi su bili šokirani iznosom od 138 miliona evra, bruto.

Za potpis tog ugovora dobio je 115.2 miliona evra i još 78 miliona će primiti kao bonus za lojalnost. Taj bonus ostvario je u iznosu od 92 odsto.

Poslednji četvorogodišnji ugovor Mesija Barsu će koštati 555 miliona evra, ali oni ne mogu biti nezadovoljni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evo i zašto.

Katalonski sport je angažovao ekonomske stručnjake koji su istražili koliko je Mesi zapravo koštao Barselonu i koliko je španski klub od njega uspeo da zaradi.

Bez tekuće sezone, Barselona je zbog Lionela Mesija uspela da zaradi čak 619 miliona evra, a na rashod je otišlo 383 miliona evra, što nam govori da je Barsa tu bila u plusu 236 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.