Kokeza: Nečasne radnje u Prvoj ligi Srbije, biće kazni!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Dec.2016, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokeza: Nečasne radnje u Prvoj ligi Srbije, biće kazni!

"Da li će to biti oduzimanje bodova ili novčana kazna, ne bih se mešao u rad organa Saveza, ali sigurno je da će ti klubovi biti apsolutno kažnjeni, da nikada više nikom ne padnе na pamet da igra - tri za tri", kaže prvi čovek srpskog fudbala

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza otkrio je da je ove sezone na mečevima Prve lige Srbije bilo nečasnih radnji i najavio sankcije za klubove koji su to činili.

On je danas otvorio fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << teren sa veštačkom travom na Bežaniji.

"Apsolutno mislim da Prva liga treba da dobija pomoć, međutim, moram da kažem jednu ružnu činjenicu. Fudbalski savez Srbije je pokrenuo postupak protiv određenih klubova Prve lige i nadam se da će taj postupak biti završen do kraja godine. Ne znam kako je bilo pre godinu, dve, pet ili deset, ali za vreme mog mandata, sa svojim timom saradnika neću toleristati nikakve manipulacije ili nečasne radnje u srpskom fudbalu. A tih radnji je nažalost, u prvoj polusezoni, bilo u Prvoj ligi. I klubovi koji su to radili biće najoštrije sankcionisani. Nisam disciplinski sudija niti pripadam Disciplinskoj komisji, ali Disciplinska komisija sa gospodinom Žarkom Stevanovićem ima apsolutno sva ovlašćenja FS Srbije. Da li će to biti oduzimanje bodova ili novčana kazna, ne bih se mešao u rad organa Saveza, ali sigurno je da će ti klubovi biti apsolutno kažnjeni, da nikada više nikom ne padnе na pamet da igra „tri za tri“. To u državi ne sme da se dešava i to je jedan od razloga zbog čega navijači i publika ne dolaze na stadione. Ako se izborimo sa time publika će se u značajnom broju vratiti na stadione. A verujte, ja ću dati sve od sebe da se sa tim izborim i to ćete videti u narednom periodu", rekao je Slaviša Kokeza.

Prvi čovek srpskog fudbala napomenuo je da bi Superliga i Prva liga Srbije uskoro mogla da budu značajno finansijski potpomnognuta.

"Ono što moram da konstatujem, nažalost, od kada sam preuzeo funkciju predsednika FS Srbije, ni Superliga nema zvaničnog sponzora, kao što nema ni Prva liga. Sticajem okolnosti uspeli smo da sa TV Arena sport izdejstvujemo da određeni deo finansijskih sredstava sa Superlige bude preusmeren na Prvu ligu, kako bi klubovi Prve lige pokrili troškove suđenja, službenih lica i tu smo na dobrom putu. U pregovorima smo, takođe, sa jednom kompanijom da bude možda sponzor Superlige. Pregovori su u početnoj fazi i ja se nadam da će se uspešno privesti kraju", istakao je predsednik FS Srbije.

(FOTO: FSS/Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.