Klinsmana teraju iz FIFA: Ovo je sramota

Izvor: B92, 28.Nov.2022, 00:22

Klinsmana "teraju" iz FIFA: "Ovo je sramota"

Selektor Irana Karlos Keiroš kritikova je nemačku fudbalsku legendu Jirgena Klinsmana.

Zapravo, Keiroš je odgovorio na komentare koje je Klinsman izneo za Irance i njihovo ponašanje na meču sa Velsom (2:0).

"To je njihova kultura, tako oni rade. Keiroš se uklapa u iransku reprezentaciju. Ovo nije slučajno, već namerno. To je deo njihove kulture, tako oni igraju", rekao je Klinsman, aludirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na konstantan pritisak na sudije, te "ludo" slavlje posle pobede.

Keiroš (69), koji je radio u Real Madridu, Portugalu, Mančester junajtedu, kaže da niko ne može da dovodi u pitanje integritet tima.

"Dovodite u pitanje moj karakter sa tipičnom predrasudom o superiornosti", rekao je Keiroš i pozvao Klinsmana u kamp te selekcije da mu održe predavanje o "hiljadugodišnjoj persijskoj kulturi i vrednostima fudbala i sporta".

Ipak, iz Irana zahtevaju od Klinsmana da podnese ostavku u FIFA, gde je zasposlen, a njegove komentare na BBC-u okarakterisali su kao "sramotu za fudbal".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.