Klinsman na tankom ledu

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 13:53

Klinsman na "tankom ledu"

Visoki fudbalski zvaničnici Južne Koreje preporučili su smenu selektora Jirgena Klinsmana.

Istaklisu da je promena neophodna nakon eliminacije u polufinalu Kupa Azije i svađe između igrača.

"Postigli smo konsenzus da Klinsman više ne može da bude selektor nacionalnog tima iz različitih razloga i da je promena neophodna", rekao je Hvangbo Kvan, tehnički direktor i član odbora reprezentacije u okviru Fudbalskog saveza Južne Koreje.

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbor nije telo koje donosi odluke, ali će svoje preporuke dati Izvršnoj kancelariji Saveza koji će na kraju odlučiti o sudbini 59-godišnjeg nemačkog trenera, koji je na funkciji godinu dana.

Južna Koreja, jedan od velikih favorita na turniru, eliminisana je u polufinalu od Jordana sa 2:0.

Teške utakmice tokom ovog Kupa Azije i rivalstva između igrača izazvale su kritike medija i javnosti.

"Klinsman je rekao da je došlo do neslaganja među igračima i da je to uticalo na njihov učinak (u meču protiv Jordana)", rekao je Hvangbo Kvan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.