Kenijska vlada raspustila tamošnji fudbalski savez

Izvor: B92, 11.Nov.2021, 18:17

Kenijska vlada raspustila tamošnji fudbalski savez

Vlada Kenije raspustila je tamošnji fudbalski savez, nekoliko sati pred utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine protiv Ugande.

Tamošnja ministarka sporta Amina Mohamed rekla je da je preliminarna istraga otkrila da čelnici saveza nisu bili u stanju da pravilno upravljaju novcem, koji su dobili od kenijske vlade.

Mohamed je rekla da policija i antikorupcijska tela sada moraju da sprovedu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalju istragu i odluče da li bi trebalo da dodje do krivičnog gonjenja.

Iz tog ministarstva su saopštili da ova odluka neće uticati na održavanje fudbalskih utakmica reprezentacije Kenije.

FIFA ne dozvoljava vladama da se mešaju u vođenje nacionalnih saveza, pa Kenija tako rizikuje da bude suspendovana iz međunarodnih takmičenja.

Kenija kasnije gostuje selekciji Ugande, u meču petog kola kvalifikacija za SP u Kataru, ali je gostujuća selekcija ranije izgubila šansu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Tamošnja selekcija takođe nije uspela da se plasira ni na predstojeći Afrički kup nacija, koji se naredne godine održava u Kamerunu, od 9. januara do 6. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.