Kedira prelazi u Real Madrid

Izvor: RTS, 30.Jul.2010, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kedira prelazi u Real Madrid

Nemački fudbalski klub Štutgart saopštio je da je postigao dogovor sa Real Madridom i da će igrač sredine terena Sami Kedira preći u španski tim.

U saopštenju se navodi da su dva kluba postigli dogovor i da će 23-godišnji Kedira, kome je ostalo još godinu dana ugovora, posle lekarskih pregleda potpisati za Real Madrid.

Štutgart nije naveo vrednost transfera, a mediji spekulišu da će nemački klub dobiti 14 miliona evra.

Sportski direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Štutgarta Fredi Bobić rekao je da je klub nerado pustio Kediru, ali da shvata želju nemačkog reprezentativca da karijeru nastavi u Realu.

"Sami Kedira je pravi vođa na terenu i on predstavlja pravog igrača Štutgarta. Nije bilo lako pustiti ga, ali nismo mogli da mu uskratimo želju i sprečimo ga da pređe u Real. Želimo mu veliki uspeh u madridskom klubu", rekao je Bobić.

Kedira je celu karijeru proveo u Štutgartu za koji je u Bundes ligi odigrao 98 utakmica i postigao 14 golova.

Za reprezentaciju Nemačke, sa kojom je osvojio treće mesto na

Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, odigrao je 12 utakmica i postigao jedan gol.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.