Katastrofa Šveđana - u jeku sezone svi klubovi ispali iz Evrope

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 17:38

Katastrofa Šveđana - u jeku sezone svi klubovi ispali iz Evrope

Neobična i kranje neprijatna situacija po švedski klupski fudbal: eliminisani su šampion Heken, Đurgarden, Hamarbi i Kalmar.

Ovaj neslavni niz rezultata koji se baš nije mogao ni naslutiti, zaokružili su u četvrtak timovi iz zemlje "Tri krune" u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija.

Kalmar je ispao od jermenskog Pjunika (ukupno 2:4), Đurgarden od švajcarskog Lucerna (ukupno 2:3), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hamarbi od holandskog Tventea (ukupno 1:2).

Dan ranije možda i najveće razočaranje švedskom fudbalu doneo je šampion Heken kojeg je u kvalifikacijama za Ligu šampiona izbacio Ki Klaksvik sa Farskih Ostrva - nakon boljeg izvođenja penala u revanšu u Geteborgu.

U oba meča rezultat je bio egal, 0:0 i 3:3.

Ovakav evro bilans Šveđana je kranje iznenađujuć s obzirom na to da je sezona u toj zemlji u punom jeku, odigrano je 18 kola i ako ni po čemu drugom, samo zbog te činjenice bili su u maloj prednosti naspram rivala u kvalifikacijama.

Heken doduše nije, pošto je i Ki Klaksvik odigrao nekoliko mečeva u prvenstvu Farskih Ostrva.

Očito, nešto drugo je ovog puta nedostajalo Šveđanima za duži opstanak u evropskim takmičenjima.

Prethodne sezone Đurgarden je bio jedini predstavnik Švedske u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, pošto je izborio plasman u grupu Lige konferencije.

Ove sezone, ipak, nijedan švedski klub nije dobacio ni do trećeg kola evro kvalifikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.