Karadžić: Povlačim se!

Izvor: BKTV News, 26.Avg.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Povlačim se!

TOMISLAV Karadžić je odlučio da okonča stanje teške agonije u koje je poslednjih nedelja zapao srpski fudbal. U pismu upućenom redakciji “Večernjih novosti”, juče nešto iza 19 časova, predsednik Fudbalskog saveza Srbije saopštio je da će sazvati redovnu sednicu Skupštine Fudbalskog saveza Srbije i da će se povući s funkcije po završetku jesenje sezone u Superligi!
Karadžić je naveo da ne želi da doprinosi ozbiljnim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << podelama u srpskom fudbalu i zatražio od svih klubova, relevantnih organa i tela, kao i Zajednice superligaša u periodu koji predstoji učine sve kako bi se sprečile dalje podele koje opterećuju ovaj sport u Srbiji.
Poslednja dešavanja u fudbalskoj Srbiji vode u pravcu ozbiljne polarizacije, u ovom, ionako mnoštvom realnih stvari bremenitom sportu. Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htenja da u našem fudbalu bude bolje, ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne.
Iz tih razloga, obaveštavam fudbalsku i ukupnu javnost, da sam danas odlučio da ću u skladu sa statutom FSS, nakon završetka jesenjeg dela prvenstva, sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije, na kojoj ću se povući sa mesta predsednika FSS.
Želim ovom prilikom da se izvinim svim mojim saradnicima i organima FSS, što ovu odluku donosim bez konsultacija sa njima i ujedno apelujem i zahtevam od svih aktera – klubova, Zajednice, organa i tela da u periodu pred nama učine sve na sprečavanju daljih podela u fudbalu.
Uz napred navedene razloge i motive za moj postupak verujem da će ovaj gest biti inspiracija i za druge, da ničija fotelja, niti funkcija ne smeju biti iznad opšteg fudbalskog interesa,” navodi se u pismu koje je potpisao Tomislav Karadžić.
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.