Kako se fudbal nekada igrao iz ljubavi

Izvor: RTS, 04.Nov.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se fudbal nekada igrao iz ljubavi

Fudbalski klub "Potisje" iz Kanjiže obeležio je 100 godina postojanja. Tim povodom, na skromnoj svečanosti, okupili su se bivši i sadašnji fudbaleri, kao i sportski entuzijasti koji su doprineli radu tog kluba.
Nekadašnji fudbaler "Potisja", osamdesetjednogodišnji Jožef Lacko, izveo je početni udarac na prvenstvenoj utakmici Potiske lige između kanjiškog kluba i "Slavije" iz Banatskog Aranđelova. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U njegovo vreme, kaže, fudbal se igrao iz ljubavi.

"Dobili smo nešto para samo kada smo bili prvi, dobili smo petsto dinara za prvo mesto, tada smo ušli u Vojvođansku ligu, to je bilo sve. Posle sam imao džeparac", kaže Jožef Lacko, bivši fudbaler FK "Potisje" iz Kanjiže.
Utakmica protiv Slavije, koju je Potisje dobilo sa 6:0, uvrštena je u program proslave stogodišnjice, a najbolji igrač utakmice bio je igrač i predsednik Potisja, Žolt Tandari.
"Igrao sam i u višim rangovima takmičenja, ali kako je vreme prolazilo, a ja bivao stariji, u meni je sazrela želja da se vratim u matični klub, igram sa mlađim fudbalerima, prenosim im znanja, a ujedno sam i predsednik kluba", ističe Žolt Tandari.
"Mogu da izjavim da je fudbal u blagom padu s obzirom na to da je finansijska situacija vrlo problematična, nema se para, klubovi su gotovo na ivici egzistencije. Opstaju samo klubovi koji imaju sponzora", naglašava Živko Kojić, predsednik Fudbalskog saveza opština Kanjiža–Senta–Ada.
Istorijat fudbala u Kanjiži predstavljen je prigodnom publikacijom, a na dosadašnje generacije i rezultate podsetila je izložba izuzetno vrednih fotografija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.