Kakav, bre, fudbal - zimske čarolije i 0:0! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 14.Dec.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav, bre, fudbal - "zimske čarolije" i 0:0! (VIDEO)

Partizan i Mačva igrali utakmicu u kojoj gotovo da nisu postojali uslovi za fudbal. Prvi meč 21. kola završen bez golova. Dobro je da je i završen. Nije trebalo ni da počne.

Igralo se u petak uveče u Humskoj iako je sneg vejao, a teren bio skroz pod belim pokrivačem, uprkos tome što su se redari nekoliko sati pre i za vreme utakmice trudili da ga osposobe.

Ni sudijski tajmauti da se očiste linije nisu pomogli da povećaju uslove. Njih, jednostavno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u petak za fudbal nije bilo. Teoretski, po knjigama pravila, možda jeste, ali u praksi je sve to izgledalo tragikomično, ali i vrlo opasno, jer je rizik od povreda bio znatno veći. Na sreću, nije ih bilo…

Rukovodstva dva kluba, sudija Aleksandar Živković i delegat Dragoslav Đerman su doneli odluku da se utakmica, ipak, odigra. Na kraju su ljudi iz Mačve mogli da konstatuju da su pogodili, a iz Partizana da je trebalo insistirati na odlaganju, jer je "parni valjak" bio taj koji je morao da kombinuje i napada po izrazito lošem igralištu.

O stanju terena najbolje svedoče nesvakidašnje scene kod prekida. Danilo Pantić je morao rukama da sklanja sneg i da čisti teren kako bi mogao da izvede slobodne udarce. Ili situacija kada je mladi Šehović oboren, pa skoro nestao u snegu.

Nešto preko hiljadu promrzlih gledalaca u Humskoj gledalo je "zimske fudbalske čarolije" Partizana i Mačve, iz kojih se retko šta može izdvojiti.

Partizan – Mačva 0:0!

Crno-beli su celo drugo poluvreme napadali brojčano slabiji. Slobodan Urošević je u 42. dobio prvi, a tri minuta kasnije i drugi žuti karton, tako da je Partizan bio oslabljen, dovoljno da trener beogradskog tima Zoran Mirković povuče iz igre Rikarda i uvede Zlatana Šehovića.

Partizan je treći put ove sezone ostao s igračem manje na svom terenu.

Imao je domaćin nekoliko vrlo dobrih prilika, Danilo Pantić je pogodio i prečku, Svetozar Marković bio sam ispred golmana Mačve, ali je i Dušan Puletić bio vrlo raspoložen.

Zavesa na prvi deo sezone u Humskoj je spuštena još jednim razočaravajućim rezultatom. Titula se, gotovo sigurno, neće slaviti sledećeg proleća na stadionu Partizana, a i treće mesto je sve dalje…

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZ HUMSKE

POGLEDAJTE SNIMAK SA STADIONA

Izvor: MONDO

OVAKO IZGLEDA TEREN

Izvor: MONDO

Inače, trener Partizana Zoran Mirković je u najavi utakmice rekao da ne može da računa na Marka Jankovića, koga očekuje operacija u Nemačkoj.

Partizan je treći na tabeli sa 43 boda, dok se Mačva nalazi na 10. mestu i ima 21 osvojen bod.

Foto: MN Press

Stadion: Partizana. Sudija: Aleksandar Živković (Niš).

PARTIZAN: Kljajić, Miletić, Marković, Valijente, Urošević, Zdjelar, Kosović (od 68' Ivanović), Pantić, Zakarić, Nikolić, Rikardo (od 46' Šehović).

MAČVA: Puletić, Pejović, Tošić, Ivić, Jeftić, Marić, Babić (od 79' Kosanić), Marković (od 73' Stevanović), Šušnjar, Gemović, Milosavljević.

IZ MINUTA...

Sedam minuta sudijske nadoknade... KRAJ!

86' Navijači sa istočne tribine gađali su drugog pomoćnika Dejana Dimitrijevića. Morao je da reaguje i Saša Zdjelar, utakmica je nastavljena.

68' Ulazi Đorđe Ivanović, izašao je Nebojša Kosović.

60' Iako sa igračem manje Partizan napada. Sada je imao odličnu šansu preko Svetozara Markovića. Mladi štoper se našao ispred Puletića posle ne tako dobrog udarca Zakarića, stigli su igrači Mačve da ga blokiraju, a crno-beli, po mišljenu sudije Živkovića, nisu zaslužili ni korner. Bunio se Pantić, pa je i on dobio žuti karton.

46' Posle dužeg vremena na terenu je Zlatan Šehović. To je prinudna izmena trenera Mirkovića, koji je zbog crevnog kartona Uroševića morao iz igre da izvede Rikarda i da priliku da mladom levom beku. Šehović je bio vrlo dobar na početku sezone, ali je onda doživeo povredu koja ga je dugo mučila.

Kraj prvog poluvremena!

45' Za samo nekoliko minuta Slobodan Urošević je dobio dva žuta kartona i moraće drugo poluvreme da igra brojčano slabiji.

43' U poslednjem trenutku fudbaler Mačve interveniše ispred Nemanje R. Miletića i izbija loptu u korner. Loptu mu je uputio Pantić.

38' Najbolja šansa za Partizan. Rikardo je poslao povratni pas prema Pantiću, sve se dešavalo na bočnoj linij kaznenog prostora,  na levoj strani, vezni fudbaler je upustio nezgodan udarac, ali je Puletić uz pomoć prečke sačuvao gol Mačve.

30' Danilo Pantić, jedan od dvojice partizanovaca iz idealnih 11 Superlige (drugi je Nemanja R. Miletić), imao je priliku, njegov šut je blokiran, tako da je to bio samo korner za domaćina.

19' Već u 19. minutu sudija Živković traži da se opet očiste linije. Sneg pada sve jače...

15' Zapretili su i gosti. Bila je to dobra situacija za njih ispred gola Filipa Kljajić, koji je na kraju samo pokupio loptu nakon udarca Ivića. Fudbaler Mačve se "lažnjakom" oslobodio igrača u bloku, ali je sa ‚14-15 metara po sredini mlako šutirao, tako da čuvar mreže Partizanovog gola nije ima ozbiljan problem. Moglo je da bude vrlo opasno po crno-bele.

7' Prvi konkretan udarac ka golu Mačve uputio je Goran Zakarić. Puletić je bio siguran. Bio je to šut sa 20 i više metara, ali je golman Mačve sigurno uhvatio loptu.

5' Očišćene su linije terena, obeležene stative i prečke... Nema prilika u prvih pet minuta.

- Počeo je meč.

17.56 - I reporter Arene sport kaže da će se utakmica igrati. Stariji navijači Partizana sigurno u lepom sećanju pamte 24. decembar 1985. godine, kada je "parni valjak" po mećavi i snegu do kolena ugostio splitski Hajduk i pobedio ga 4:1. Tada je na tribinama stadiona "JNA" bilo preko 10.000 navijača. Večeras nekoliko stotina.. Nešto mlađi se sećaju mećave i 2:2 protiv Dnjepra.

17.42 - Poslednja informacija iz Humske je da će se utakmica "igrati 99 odsto"!

Izvor: MONDO
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.