Kaka i Figo prethodnica za fudbalske spektakle u Pakistanu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaka i Figo prethodnica za fudbalske spektakle u Pakistanu

Dva dobitnika Zlatne lopte "Frans fudbala" za najboljeg igrača godine najavili aprilske revijalne utakmice sa svetskim asovima u islamskoj republici na azijskom tlu.

Nekadašnji Realovi asovi Portugalac Luis Figo (46), dobitnik Zlatne lopte za 2000, i Brazilac Kaka (36), koji je za najboljeg fudbalera sveta izabran 2007. kao igrač Milana, predvodiće timove sastavljene i od drugih proslavljenih legendi u utakmicama potkraj aprila u najvećem gradu Pakistana Karačiju i u Lahoru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Svrha je da se fudbal promoviše i u toj zemlji koja nikada nije učestvovala ni na kontinentalnom prvenstvu, a kamoli na mundijalu, ali njeni fudbalski poslenici veruju da će im bolje dane doneti prvi Brazilac selektor njene reprezentacije Hoze Antonio Nogeira (53).

Figo i Kaka su istakli da su u Pakistanu naišli na toplu dobrodošlicu, uveravajući da jedva čekaju povratak kroz tri meseca. Njihova je želja da se u šestoj najmnogoljudnijoj zemlji sveta (više od 200 miliona stanovnika) pokrenu fudbalske škole.

Historic Day for Pakistan Fooball as Football legends KAKA and LuisFigo are coming to Pakistan today. pic.twitter.com/RQFAX2rwCI— Abdul Ghaffar (GhaffarDawnNews) January 10, 2019

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.