KRUPNIM KORACIMA U SVETLU BUDUĆNOST! Ministar Mali obišao radove na izgradnji kompleksa za EXPO, najavljeni veliki PROJEKTI (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 14:09

KRUPNIM KORACIMA U SVETLU BUDUĆNOST! Ministar Mali obišao radove na izgradnji kompleksa za EXPO, najavljeni veliki PROJEKTI (FOTO)

U toku su radovi na izgradnji linijske infrastrukture za potrebe razvoja nove oblasti u okviru koje će biti izgrađen Nacionalni fudbalski stadion i novi sajam

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali obišao je danas pripremne radove na lokaciji u Surčinu na kojoj će biti izgrađen novi EKSPO.

U toku su radovi na izgradnji linijske infrastrukture za potrebe razvoja nove oblasti u okviru koje će biti izgrađen Nacionalni fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stadion i novi sajam, gde će biti održana Međunarodna specijalizovana izložba Ekspo, od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Takođe tu će biti izgrađen i veliki broj stambenih, poslovnih i komercijalnih zgrada, rekao je Mali i istakao da je to ogroman građevinski poduhvat koji će zaposliti kompletnu građevinsku industriju, podizvođače, kamenolome i doneti veliku korist celokupnoj privredi Srbije.

- Potvrdili smo da umemo, da znamo da pobeđujemo i evo, pobedili smo i u ovoj utakmici da budemo domaćini Ekspa 2027. Radi se, gradi se i od ovoga svi građani Srbije imaće koristi, jer će naša zemlja te godine biti ekonomski centar sveta - rekao je Mali i dodao da je Srbija dokazala da ide napred i potvrđuje poziciju apsolutnog lidera u regionu.

A post shared by Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

On je kazao da će se na ovom prostoru kod Surčina na 150 hektara graditi potpuno nove građevine, od kojih će se na oko 32 hektara nalaziti novi Nacionalni stadion, dok je na oko 25 hektara predviđeno da bude novi Expo 2027, dok će ostalo biti Beogradski sajam, veliki broj hotela, stambenih i poslovnih objekta.

- Gradimo jedan potpuno novi grad i definitivno ovo je zajedno sa projektom Beogradskog metroa koji je na nekih tri, četiri kilometara odavde, na Makiškom polju najvećai građebinski projekat u ovom delu Evrope u ovom trenutku - kazao je Mali podstetivši da je pre dva dana otvoren i sektor B obilaznice oko Beograda, a pre mesec dana Vojvođanska ulica od Surčina ka Novom Beogradu.

Ministar je dodao i da je ovo deo Beograda koji će se najviše razvijati u narednajviše razvijati u narednom periodu.

Mali je istakao i da kompleks Expa i novog Nacionalnog fudbalskog stadiona trebaju da budu završeni do kraja 2026. i da ukoliko tako ne bude on lično preuzima odgovornost na sebe zbog toga.

- Ako uspeha bude, svi smo odgovorni, ali ako bude neuspeh neka ja budem odgovoran, ali mi nećemo dozvoliti da odustanemo - kazao je ministar finasija.

On je naglasio da je izuzetno ponosan što je Srbija i Beograd dobio priliku da bude domaćin Expo 2027, podsećajući da je u toj utakmici naša zemlja pobedila Ameriku, Tajland, Argentinu i Španiju .

- Niko nije očekivao da jedna mala Srbija tako nešto uradi. To je rezultat napornog rada i velika zasluga i veliki uspeh svih građana Srbije - rekao je Mali.

On je naglasio i da Bepograd očekuje preko tri miliona podetilaca samo 2027, i da se procenjuje da će se ostvariti prihodi od preko milijardu evra.

- Beoograd i Srbija biće domaćini 2027. preko 120, 130 zemalja. Svi će oni doći da predstave sebe, a to će biti prilika i da razgovaramo o saradnji, privredi, novim radnim mestima, fabrikama... Sve aktivnisti koje ćemo da radimo u naredne četiri godine biće usmerene ka tome - rekao je Mali.

Ministar finansija je podsetio i da je Srbija 2012.bila na ivici bankrota, ali da će 2027, Srbija biti ekonomski centar sveta.

- Sad razmišljamo i kako da stimulišemo hotelijete da grade još hotela, jer mi danas u Beogradu imamo 11.400 ležajeva, a nama treba duplo više - kazao je ministar.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.