KRIK: Novinarki oduzet telefon pošto je slikala Vučićevog sina

Izvor: VOA, 11.Jun.2020, 12:31

KRIK: Novinarki oduzet telefon pošto je slikala Vučićevog sina

Novinarki KRIK-a Bojani Pavlović nepoznati muškarac je oduzeo telefon pošto je fotografisala sina predsednika Srbije Danila Vučiča i Aleksandra Vidojevića kojeg policija povezuje sa crnogorskim kavačkim klanom, preneo je KRIK. Sve se to, kako se navodi, dogodilo u prisustvu policajaca koji nisu reagovali. Vučić i Vidojević su u sredu uveče u jednom kafiću u centru Beograda, sa još nekoliko muškaraca, gledali fudbalski derbi Partizana i Crvene Zvezde. Novinarka Bojana Pavlović ih je fotografisala sa ulice, kroz izlog kafića. KRIK navodi da su je u odlasku, u ulici Svetozara Markovića, zaustavila trojica muškaraca koji su se predstavili kao službena lica. Pavlović je takođe pokazala novinarsku legitimaciju, ali su joj muškarci rekli da mora da sačeka patrolu policije i da će biti privedena, i zahtevali da obriše fotografije. Policajcima su se pridružila još dvojica muškaraca, koji nisu delovali kao policajci, niti su se tako predstavili. Jedan od muškaraca je Bojani Pavlović oteo telefon iz ruke, na šta policajci nisu reagovali.  Telefon joj je vraćen tek kada je grupi prišao Aleksandar Vidojević i rekao muškarcima da novinarski vrate telefon - što su i učinili. Vidojević je novinarki rekao da mu KRIK tekstovima koje objavljuje o njemu, ugrožava život. KRIK piše da je ovo četvrti put da su Danilo Vučić i Aleksandar Vidojević viđeni zajedno u javnosti: na svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji, proslavi Dana Republike Srpske, noćnom klubu i sinoć u kafiću, te da nije jasno zbog čega se sin predsednika republike druži sa čovekom kojeg policija povezuje sa kriminalnim klanom. Udruženje novinara Srbije zatražilo je od policije da utvrdi ko je novianarki KRIK-a oduzeo telefon i da MUP saopšti zbog čega je zaustavila policija i zbog čega je zahtevano da obriše fotografiju Vučića i Vidojevića.    
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Pavlović (KRIK): Bez reakcije tužilaštva i policije na veze vrha države i kriminala

Izvor: Beta, 12.Jun.2020, 09:55

Novinarka KRIK-a Bojana Pavlović, kojoj je nepoznati muškarac oduzeo telefon nakon što je fotografisala Danila Vučića sina predsednika Srbije, kako u društvu jednog od vodja Partizanove navijačke grupe "јanjičari" Aleksandra Vidojevića u kafani gleda prenos utakmice Partizan-Zvezda, izjavila...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.