KRATKO JE ODMARAO: Bufon novi tim menadžer italijanske reprezezentacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 09:02

KRATKO JE ODMARAO: Bufon novi tim menadžer italijanske reprezezentacije

Samo dan pošto je završio karijeru.

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon, samo dan nakon što je završio igračku karijeru, imenovan je za tim menadžera fudbalske reprezentacije Italije, saopšteno je na sajtu Saveza. Bufon je na toj poziciji nasledio legendarnog Đanluku Vijalija, koji je preminuo u januaru posle duge i teške bolesti. Debi u stručnom štabu selektora Roberta Manćinija imaće u septembru kada Azuri gostuju Severnoj Makedoniji i dočekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajinu.

 - Vraćam se u reprezentaciju, jer je to dete, koje je pre 30 godina prošlo kroz kapiju Koverćana prvi put i dalje ono koje želi da sanja i živi taj san sa italijanskim navijačima - napisao je Bufon na društvenim mrežama.

Bufon je rekorder sa 176 nastupa u dresu Italije, a nakon što je prošao sve mlađe kategorije debitovao je još u oktobru 1997. na meču sa Rusijom. Sa Italijom je osvojio titulu prvaka sveta na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine, ima srebro na EURO 2012, bronzu sa Kupa konfederacija 2013, a bio je i prvak Evrope 1996. godine sa U21 selekcijom.

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.