KO JE IGRAČ KOJI JE KRVNIČKI UDARIO EGZUMA? Medved koji se kreće, otac ga učio boksu, a trenirao i fudbal

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 15:02

KO JE IGRAČ KOJI JE KRVNIČKI UDARIO EGZUMA? "Medved koji se kreće", otac ga učio boksu, a trenirao i fudbal

Sportista bez sportskih vrednosti.

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Real Madrida sa 95:80,a meč je minut i 40 sekundi pre kraja prekinut zbog tuče na parketu.

Ljulj je napravio nesportski prekršaj na Panteru, da bi potom Geršon Jabusele rvačkim zahvatom oborio Egzuma, koji je povredio skočni zglob leve noge, a zaradio je i veliku posekotinu na ramenu.

Jabusele je odmah istrčao sa terena i otišao u svlačionicu, a sada ga čeka kazna koju bi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evroliga uskoro trebala da saopšti.

Jabusele je rođen u Francuskoj, a roditelji su mu imigranati iz Demokratske Republike Kongo. Njegov otac je bio bokser, a kasnije i bokserski trener.

Njegov otac je trenirao lokalnu decu, ali i Geršona koji je kasnije priznao da mu je boks dosta pomogao u košarkaškoj karijeri.

- To je bio jedan od razloga zašto su me u Bostonu zvali 'medved koji pleše'. Bilo je kao: 'On je kao medved i brzo se kreće.' Dakle, ovo mi je mnogo pomoglo i ponekad tokom leta zaista pokušavam da nastavim da treniram sa bokserskim veštinama zbog nogu" - rekao je Jabusele svojevremeno za sajt Evrolige.

Iako je prvo želeo da igra fudbal, zbog visine prešao je na košarku, a sinoć smo imali priliku da vidimo da još nije shvatio da više ne trenira borilački sport, već timski, u kom njegov tim nije bio bolji, te je trebalo da pruži ruku pobedniku, a ne da je rivalu obavije oko vrata.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.