KAN: Mali i Južna Afrika u osmini finala

Izvor: B92, 24.Jan.2024, 21:15

KAN: Mali i Južna Afrika u osmini finala

Fudbalske reprezentacije Malija i Južne Afrike plasirale su se u osminu finala Afričkog kupa nacija, dok je takmičenje na prvenstvu završio Tunis.

Poslednje kolo Grupe E nije donelo mnogi uzbuđenja, iako se očekivalo da će biti veća i neizvesnijs borba za plasman među 16 najboljih ekipa kontinenta.

Mali u duelu protiv Namibije nije uspeo da izbori drugu pobedu na šampionatu, ali je u remiju bez golova uspeo da osvoji prvo mesto u Grupi E, s pet bodova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te se domogne osmine finala, dok je Namibija teoretski zadržala teoretske šanse da se nađe u nokaut fazi kao najbolji trećeplasirani tim sa četiri boda.

Da bi se Namibija sigurna našla u osmini finsla, potrebno je da u Grupi F Kongo pobedi Tanzaniju ili igraju nerešeno, kao i da Maroko bude bolji Zambije ili igraju nerešeno.

Na utakmici Južne Afrike i Tunisa takođe nije bilo golova. Što je domaćinu Svetskog prvenstva 2010. godine bilo dovoljno, da osigura drugo mesto u grupi.

Mali će u osmini finala Kupa afričkih nacija igrati protiv Burkine Faso, dok će se Južna Afrika sastati s prvoplasiranim timom Grupe F.

Od 21.00 Tanzanija će igrati protiv Konga, a Zambija protiv Konga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maroko i DR Kongo kompletirali osminu finala KAN, prošao i domaćin

Izvor: B92, 25.Jan.2024, 00:14

Fudbalske reprezentacije Maroka i DR Konga poslednji su učesnici osmine finala Afričkog kupa nacija...Rasplet u Grupi F pomogao je domaćoj selekciji Obale Slonovače da "preživi" i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe nastaviće takmičenje u nokaut fazi...U poslednjoj rundi u grupi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.