Juventus traži od UEFA da ih izbaci iz Lige konferencija

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 23:02

Juventus traži od UEFA da ih izbaci iz Lige konferencija

Fudbalski klub Juventus predložio je UEFA da bude kažnjen izbacivanjem iz Lige konferencija, tvrdi "Tutosport".

Ekipa iz Torina je kažnjena sa oduzimanjem 10 bodova zbog malverzacija sa transferima i zbog toga su sezonu u Seriji A završili na sedmom mestu.

To je dovoljno za kvalifikacije za Ligu konferencija, ali u Juventusu najradije ne bi ni nastupali u tom takmičenju.

Kako se u UEFA i dalje veća koja će biti kazna za Juventus zbog prethodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kršenja fer-pleja, u italijanskom klubu su se dosetili da to bude izbacivanje iz trećeg po rangu kontinentalnog takmičenja.

Time žele da naprave branu od potencijalno težih kazni, a ujedno su spremni i da u potpunosti odustanu od projekta Superlige.

Ako se njihov predlog usvoji, u Ligi konferencija bi ih zamenila osmoplasirana ekipa italijanskog prvenstva. Reč je o Fiorentini koja je u sezoni za nama poražena u finalu tog takmičenja u duelu sa Vest Hemom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.