Izvor: RTS, 29.Nov.2022, 09:18

Juventus bez rukovodstva, Anjeli i kompletna uprava podneli ostavke

Juventus je u ponedeljak održao vanrednu sednicu Upravnog odbora na kojoj je kompletno rukovodstvo, na čelu sa Andreom Anjelijem i sportskim direktorom Pavelom Nedvedevim, podnelo ostavke. Po izveštavanjima tamošnjih medija, do ovoga je došlo zbog afere koja potresa italijanski fudbal i zbog koje je italijansko tužilaštvo otvorilo istragu zbog lažnih finansijskih izveštaja.
Torinsko tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je krajem oktobra pokrenulo istragu o finansijskim malverzacijama od 2018. do 2020. godine, zbog kojih je došlo do rekordno lošeg poslovanja kluba za takmičarsku 2021-2022. godinu, odnosno gubitka od 254.300.000 evra.

Informacija o ostavkama je zvanično potvrđena saopštenjem Upravnog odbora, međutim, u njemu se ističe zahtev da generalni direktor Mauricio Arivabene ostane na svojoj funkciji, preneo je Skaj.
Neopoziva ostavka Andrea Anjelija značiće kraj vladavine ove porodice u Juvnetusu.
Andrea je bio četvrti predstavnik čuvene italijanske familije na čelu kluba, posle dede Eduarda, strica Đanija i oca Umberta, a izabran je maja 2010. godine.
Od tada je Juventus devet puta bio šampion Italije, ali je posle dugogodišnje dominacije zapao u krizu i tron prepustio Interu, pa Milanu.
Anjelijev odlazak iz Juvnetusa dovšeće i do promene na mestu predsednika Evropske asocijacije klubova (ECA), na kojoj je bio od 2017. godine, kada je nasledio Karl-Hajnca Rumenigea, koji je predvodio organizaiciju od njenog osnivanja 2008. godine.
Mediji navode da promena rukovodstva ne bi trebalo da utiče na sastav tima i igrače, među kojima su i srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.