Izvor: MozzartSport.com, 15.Jul.2020, 21:12

Jović i Grujić su prve želje ambicioznog milionera u projektu stvaranja nove fudbalske sile

Potvrde stižu iz Madrida i Nemačke

Najnovija vest iz Madrida glasi: Herta hoće Luku Jovića! Potpisnik ekskluzive je dobro obaveštena lokalna Marka.

Srpski napadač bi posle samo godinu dana u Real Madridu mogao da se vrati u Bundesligu ako Real i on prihvate ponudu iz Berlina. Marka ne otkriva kakvi su detalji ponude, osim da je Herta ozbiljno zainteresovana i da čeka signale od Reala i igrača.

Iza svega stoji Lars >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Vindhorst, bogati i ambiciozni nemački biznismen koji je manjinski vlasnik Herte.

On je prošle jeseni za 99.000.000 evra kupio dodatnih 12,4 procenata u vlasničkom udelu berlinskog kluba i dokapitalizovao svoj deo na maksimalnih 49,9 procenata u vlasničkoj struktuti. Prethodnih 37,5 procenata je platio 125.000.000. Po nemačkim fudbalskim zakonima, Vindhorst ne može da bude većinski vlasnik kluba zbog pravila „50 plus 1“ jer se navijačima garantuje većinski udeo i moć konačne odluke. Ipak, napravljen je dogovor da se na jesen zaobiđe i to pravilo tako što će Vindhorst za 150.000.000 evra podići svoj vlasnički udeo na preko 60 procenata, ali će navijači formalno zadržati pravo odluke na glasanjima u budućim odlukama.

Suština je ipak da će Vindhorst biti pravi gazda Herte jer želi da klub iz Berlina vrati u Evropu i vrh nemačkog fudbala. Navijači su zbog toga dali zeleno svetlo jer im je dosta proseka ili borbe za opstanak. Da ima velike ambicije, nemački milijarder je pokazao zimus kada je ubrizgao 80.000.000 evra u klub za januarska pojačanja i omogućio dolaske Kšištofa Pjonteka, Santija Askasibara, Mateusa Kunje i Luke Tusara. Herta je bila jedan od najvećih trošadžija u Evropi tokom zimskog prelaznog roka.

Za ovo leto, Vindhorst planira da uloži 150.000.000 evra u pojačanja, a glavna imena na listi želja su Luka Jović i Marko Grujić. Pored njih dvojice, Herta planira dovođenje novog golmana i jednog ozbiljnog spoljnog igrača.

Napadač Reala je ostavio dubok trag za dve sezone u Bundesligi igrajući u Ajntrahtu pa u Herti veruju da mogu da ga vrate u nekadašnju formu. Spremni su da plate, a Vindhorst bi u njemu dobio zvezdu koja će biti simbol velikog projekta moćne Herte. Teško da Herta može da privuče veće ime. A Jović je mlad i još je na ceni.

Iako je Zidan u više navrata isticao da računa na srpskog napadača, ipak mu nije pružao veliku minutažu, a delom su za to krive i povrede Jovića. Milan, Lester i još neki klubovi su se prethodnih nedelja pominjali kao zainteresovani, ali Herta deluje kao prvi kupac koji bi mogao da plati sve što se od nje traži. Sada je sve na Joviću i Realu.

Ako pristane na selidbu u Berlin, Jović bi opet mogao da zaigra sa prijateljem i nekadašnjim saigračem iz Crvene zvezde, Markom Grujićem. On je prethodne dve sezone proveo u Herti na pozajmici iz Liverpula i ostavio sjajan utisak. Klub iz Berlina želi da ga zadrži, ali je Jirgen Klop najavio Nemcima da računa na Grujića u pripremnom periodu i da će mu pružiti šansu da se nametne u timu Liverpula. Herta se nada da bi opet mogla da otvori vrata Grujićevog povratkla u Berlin. A tu bi veliku ulogu mogao da odigra menadžer Mark Kosicke, otkriva Bild. Reč je o bliskom prijatelju gazde Larsa Vindhorsta i dugogodišnjem agentu Jirgena Klopa koji je vodio računa o praktično svakom ugovoru koji je Nemac potpisao u karijeri.

Dvojica bivši zvezdaša iz velikih klubova bi tako mogli da postanu oličenje nove Herte čiji cilj je da u perspektivi baci rukavicu u lice Bajernu i Borusiji Dortmund. Ne treba smetnuti sa uma sa obojicu zastupa menadžerska agencija Falija Ramadanija koji je i bio inicijator Grujićevog prvog dolaska u Hertu pre dve godine.

Mnogo kockice se poklapaju. Lars Vindhorst veruje da Berlin kao grad napokon zaslužuje moćan fudbalski klub i uradiće sve da to i ostvari.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.