Jovanovićev APOEL želi nastavak bajke, Barsa i Bajer za publiku

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanovićev APOEL želi nastavak bajke, Barsa i Bajer za publiku

Fudbaleri kiparskog Apoela i trener Ivan Jovanović pokušaće u Nikoziji da savladaju Olimpik iz Liona sa više od jednog gola razlike i nastave fudbalsku bajku koja je ove sezone oduševila navijače širom Starog kontinenta. U drugom meču, aktuelni prvak Lige šampiona, Barselona, dočekuje Bajer iz Leverkuzena, ali je pobednik tog dvomeča skoro poznat.

Lion je u prvom meču na svom terenu savladao APOEL sa 1:0, ali kiparski šampion nije razočarao igrom na "Žerlanu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"90 minuta od večnosti", naslov je u kiparskom sportskom dnevniku "Gol" koji možda najbolje oslikava očekivanja javnosti i stanje u kojem se nalaze navijači jedinog tamošnjeg kluba koji je ušao u nokaut fazu LŠ.

"Svi smo jedva čekali da nam se ovako nešto desi. Ovo je najvažniji trenutak u mom životu i jedan od najbitnijih u istoriji kluba. Revanš meč u mnogome može da utiče na sve nas, kao i igrače i kao ekipu. Moramo da postignemo gol, moramo da pobedimo. Rizikovaćemo i dati sve od sebe da nastavimo da igramo u Ligi šampiona", rekao je brazilski igrač sredine terena Gustavo Manduka.

U prvoj fazi takmičenja APOEL je bio bolji od timova kao što su Porto, Zenit i Šahtjor.

Trener Jovanović za duel sa Francuzima neće moći da računa samo na vezistu Helija Pinta koji je suspendovan.

Kada se govori o Ligi šampiona, iskustvo je definitivno na strani Liona koji je redovni učesnik nokaut faze ovog takmičenja u poslednjih 10 godina. Ekipa sa "Žerlana", međutim, u prvenstvu ne igra u skladu sa očekivanjima i zauzima tek sedmo mesto na tabeli.

"Oni su svi fini momci, ali to nije dovoljno. Ne smeju tako lako da propuštaju svoje šanse. Talenat imaju, tu je i novac i slava i glamur, ali zalaganje mora da bude mnogo veće. Ne smeju samo povremeno da pokazuju kvalitet", opisao je svoje fudbalere predsednik Liona Žan Mišel Ola.

Vezni igrač francuske ekipe Kim Kalstrom istakao je da očekuje da detalji reše pitanje pobednika u revanš utakmici.

"Očekujem težak revanš na Kipru, ali sam ubeđen da prolazimo dalje, jer imamo dovoljno kvalitetan tim koji zaslužuje nastavak takmičenja u LŠ", zaključio je Kalstrom.

Aktuelni prvak Evrope, Barselona dočekaće nemački Bajer iz Leverkuzena sa prednošću od 3:1 iz prve utakmice. Izabranici Pepa Gvardiole su svakako favoriti, ali je Leverkuzen prošlog vikenda u Bundesligi "pokazao zube" i savladao Bajern sa 2:0.

Tradicija je protiv "aspirindžija" koji gotovo 10 godina nisu zabeležili pobedu u gostima u nekom evropskom takmičenju.

"Realno gledano, nemamo previše šansi u Barseloni. Ipak, nateraćemo ih da se pomuče kako bi osigurali prolaz u četvrtfinale", naglasio je napadač Leverkuzena Štefan Kisling.

Uprkos svemu, strateg Barselone Pep Gvardiola pozvao je igrače i navijače na oprez i uzdržanost.

"Spremamo se za meč sa ekipom koja je pobedila Bajern pre nekoliko dana. Ne smemo da potcenimo Leverkuzen, pred nama je još mnogo posla", naveo je Gvardiola.

Barselona je prošlog vikenda savladala Sporting iz Hihona sa 3:1, a na meču sa Leverkuzenom u tim će se vratiti Lionel Mesi.

Revanš utakmice u Nikoziji i u Barseloni igraju se od 20:45.

Povezane vesti: Pujol propušta revanš protiv Leverkuzena? Ćorluka: Nismo zaslužili da izgubimo od Barselone Iz minuta u minut: Bajer - Barsa 1:3, Lion - APOEL 1:0 Sančez režirao Barsin trijumf protiv Bajera, Jovanovićev APOEL pao u Lionu Roselj: Sjajno je što smo izvukli Bajer
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Apoel – Lion, Barsa – Leverkuzen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2012

NIKOZIJA,BARSELONA -..Fudbaleri kiparskog Apoela i trener Ivan Jovanović pokušaće večeras u Nikoziji da savladaju Olimpik iz Liona sa više od jednog gola razlike i nastave fudbalsku bajku koja je ove sezone oduševila navijače širom Starog kontinenta...Lion je u prvom meču na svom terenu savladao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Apoel i Jovanović žele nastavak bajke u LŠ (SASTAVI)

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Mar.2012

Fudbaleri kiparskog Apoela i trener Ivan Jovanović pokušaće u sredu u Nikoziji da savladaju Olimpik iz Liona sa više od jednog gola razlike i nastave fudbalsku bajku koja je ove sezone oduševila navijače širom Starog kontinenta.. . Lion je u prvom meču na svom terenu savladao Apoel sa 1:0, ali...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Jovanović pred Lion: Nemamo šta da izgubimo, ali možemo mnogo da dobijemo

Izvor: Blic, 07.Mar.2012

Fudbaleri kiparskog APOEL-a napravili su pravo iznanađenje plasmanom u nokaut fazu Lige šampiona i napravili bi pravi senzaciju ako bi eliminisali Lion na putu do četvrtfinala. Srpski stručnjak na klupi kluba iz Nikozije Ivan Jovanović, smatra da moraju da odigraju perfektan meč ukoliko žele da...

Nastavak na Blic...

Uživo: Jovanović sa APOEL-om za produžetak bajke u LŠ, Barsa rasterećena

Izvor: Blic, 07.Mar.2012

U nastavku osmine finala Lige šampiona, kiparski APOEL na svom terenu dočekuje Liona, koji je u prvom susretu slavio pobedu od 1:0. Aktuelni prvak Barselona na Kamp Nou igra revanš meč protiv Bajera iz Leverkuzena i praktično je već obezbedila plasman u četvrtfinale, pošto je u Nemačkoj trijumfovala...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.