Jovanović : Ljubav prema klubu nije ljubav do poslednjeg dinara

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2015, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović : Ljubav prema klubu nije ljubav do poslednjeg dinara

NIŠ – Branislav Jovanović, lider Narodnog pokreta Srbije ocenio je da „niški funkcioneri se u fudbalskom klubu „Radnički“ guraju za funkcije, a najviše vole da gledaju utakmice iz lože.

„Međutim, ljubav prema klubu nije ljubav do poslednjeg dinara, kako su mnogi doživeli klub, pa je račun kluba često u blokadi, i ne ostvaruje se rečima nego konkretnim delima, kazao je Jovanović, lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu.

On ističe da samo ulaganje u >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << komunalnu infrastrukturu može da donese boljitak, ne samo kad je otvaranje novih radnih mesta i komfor života naših sugrađana u pitanju, nego ulaganje u sportsku infrastrukturu takođe može da donese boljitak, između ostalog, i niškog sporta.

„Ova lokalna vlast samo priča prazne priče. Od 1999. godine, kada sam bio na čelu gradske vlade, za sport i fudbal u Nišu ništa nije urađeno. Kada sam bio na toj poziciji promenjen je glavni travnati teren, baš u vreme kada je igrana prijateljska utakmica sa Švajcarskom. Kada sam bio direktor Direkcije za izgradnju Grada donet je Zakon o pomoći građevinskoj industriji i na taj način su sa 50 % obezbeđena sredstva za izgradnju stadiona „Čair“, rađeni su sportski objekti, urađen je potpuno nov travnati tepih na pomoćnom terenu, a Niš je dobio po prvi put i veštačku travu takođe na pomoćnom terenu stadiona „Čair“, rekonstruisano „Željino“ igralište, urađen glavni teren, tribine, krov, svlačionice stadiona „Železničar“, naglašava Jovanović.

„Pomoćni teren je urađen sa 90 %, a onda je od čelnika grada zaustavljena izgradnja. Pomoćni teren „Železničara“ može da koristi i „Radnički“, ali je kao što vidimo i on zarastao u korov. Očigledno da ova lokalna vlast samo priča, ništa ne radi, a bez infrastrukture i uslova za bavljenje sportom nema ni vrhunskih rezultata“, zaključuje Jovanović i dodaje:

„Razlog za ovo je konstatacija čelnika Grada u medijima da je glavni teren na čaisrskom stadionu u katastrofalnom stanju. Ne znam šta su čekali, evo već četiri godine.“

Milan Đurđević, potpredsednik gradskog odbora stranke Zajedno za Srbiju u Nišu osvrnuo se na potpisivanje Izjave o namerama opozicionih stranaka i sindikata „Sloga“ u Nišu.

„Ono što bi naša ideja bila u toj nekoj budućoj koaliciji jeste da promovišemo naše ideje, a to je decentralizacija i spuštanje nivoa odlučivanja građanima do nivoa mesnih zajednica. Možda to u nekom prethodnom periodu nije moglo da se desi, ali mislimo da je to sada preko potrebno. Imamo dobre primere, pogledajte samo Grad Šabac gde ZZS još uvek vrši vlast, nema viška radnika u gradskoj upravi, javno komunalnim preduzećima i stalno se nešto gradi. Taj primer želimo da preslikamo na ostale lokalne samouprave gde bismo možda u nekom obimu učestvovali kao buduća vlast.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.