Jovanović „90 minuta od večnosti”

Izvor: Politika, 06.Mar.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović „90 minuta od večnosti”

Večeras (20.45 č) u revanšu osmine finala Kupa šampiona kiparski APOEL, na čijoj klupi je naš trener, dočekuje ekipu Liona (prvi meč 0:1). – Bajer bez velike nade u Barseloni

Fudbaleri kiparskog Apoela i trener Ivan Jovanović pokušaće danas u Nikoziji da savladaju Lion s više od jednog gola razlike i nastave fudbalsku bajku koja je ove sezone oduševila navijače širom Starog kontinenta. Francuski klub je u prvom meču pobedio sa 1:0, ali kiparski šampion >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nije razočarao igrom na „Žerlanu”.

– Devedeset minuta od večnosti”, naslov je u kiparskom sportskom dnevniku „Gol” koji možda najbolje oslikava očekivanja javnosti i stanje u kojem se nalaze navijači jedinog kluba iz te zemlje koji je ikada stigao do ovih visina.

„Svi smo jedva čekali da nam se ovako nešto desi. Ovo je najvažniji trenutak u mom životu i jedan od najbitnijih u istoriji kluba. Revanš umnogome može da utiče na sve nas, i kao igrače i kao ekipu. Moramo da postignemo gol, moramo da pobedimo. Rizikovaćemo i dati sve od sebe da nastavimo da igramo u Ligi šampiona – rekao je brazilski igrač sredine terena Gustavo Manduka.

U prvoj fazi takmičenja kiparski tim je bio bolji od timova kao što su Porto, Zenit i Šahtjor. Trener Jovanović za današnji duel neće moći da računa samo na vezistu Helija Pinta koji je suspendovan.

Kada se govori o Ligi šampiona, iskustvo je, definitivno, na strani Liona koji je redovni učesnik „nokaut faze” ovog takmičenja u poslednjih deset godina.

Ekipa sa „Žerlana”, međutim, u prvenstvu ne igra u skladu sa očekivanjima i zauzima tek sedmo mesto na tabeli. – Oni su svi fini momci, ali to nije dovoljno. Ne smeju tako lako da propuštaju svoje šanse. Talenat imaju, tu je i novac i slava i glamur, ali zalaganje mora da bude mnogo veće. Ne smeju samo povremeno da pokazuju kvalitet – opisao je svoje fudbalere predsednik Liona Žan Mišel Ola.

Vezni igrač francuske ekipe Kim Kalstrom kazao je da očekuje da detalji reše pitanje pobednika u revanš utakmici:

– Očekujem težak revanš na Kipru, ali sam ubeđen da prolazimo dalje jer imamo dovoljno kvalitetan tim koji zaslužuje nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Prvak Evrope Barselona dočekaće nemački Bajer iz Leverkuzena sa prednošću od 3:1 iz prve utakmice. Izabranici Đosepa Gvardiole su svakako favoriti, ali je Leverkuzen prošlog vikenda u Bundesligi „pokazao zube” i savladao Bajern sa 2:0.

Tradicija je protiv ovog nemačkog kluba koji gotovo deceniju nije zabeležio pobedu u gostima u nekom evropskom takmičenju.

– Realno gledano, nemamo previše šansi u Barseloni. Ipak, nateraćemo ih da se pomuče kako bi osigurali prolaz u četvrtfinale – kazao je napadač Leverkuzena Štefan Kisling.

Uprkos svemu strateg Barselone Gvardiola pozvao je igrače i navijače na oprez i uzdržanost:

– Spremamo se za meč sa ekipom koja je pobedila Bajern pre nekoliko dana. Ne smemo da potcenimo Leverkuzen, pred nama je još mnogo posla.

Barselona je prošlog vikenda savladala Sporting iz Hihona sa 3:1, a na meču sa Leverkuzenom u tim će se vratiti Lionel Mesi.

Tanjug

objavljeno: 07.03.2012
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.