Jelić sa malog na „veliki” fudbal

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Feb.2011, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelić sa malog na „veliki” fudbal

Dug je spisak mladih igrača koji su afirmaciju stekli na Staroj Karaburmi, a onda ime OFK Beograda proneli Evropom. Sada stasava nova generacija koju predvode mladi reprezentativci Saša Marković, Milan Rodić i Marko Petković.
Za njima korak kasni malo stariji Igor Jelić (21), ali sudeći po onome što pokazuje na treninzima i prijateljskim utakmicama, brzo bi mogao da stigne u sazvežđe srpskog fudbala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Tek sam stigao u OFK Beograd, ne mogu ja da pričam o tome šta nas čeka na proleće – skromno se Jelić povlači u senku, priznajući da ima tremu jer „ovo mu je prvi razgovor za novine“.
Došao je na poziv i insistiranje trenera Đurđevića, koji ga je zapazio – na malom fudbalu.
Ceo život „drljam“ patike na betonu. Obožavam mali fudbal. Igrao sam ga sa prijateljima iz kraja, ali i ozbiljne turnire. Sada ne prilazim malom terenu. Zabranio mi trener.
Razlog za zabranu je lako objasniti. Postoje dva opravdanja. Prvo je što treneri ne vole da im igrači menjaju navike i stil igre, a drugi povećanje rizika od povrede. Tako nešto snašlo je i Jelića. Lom ruke usporio je dolazak u OFK Beograd.
Pre šest meseci slomio sam ruku i još osećam posledice. Klonim se jačih duela i padova. Još imam strah od obnavljanja povede.
Jelić kaže da nema problem sa prilagođavanjem na veliki teren.
Fudbal, ovaj veliki, igram 15 godina. Mali fudbal volim, ali odavno sam se opredelio za veliki teren. Za nekih 10–15 godina, kad završim karijeru, vratiću se malom fudbalu kao rekreativac. Nemam nikakvih dilema gde mi je mesto.
Postojna u srcu
Igor Jelić rođen je 1989. u Sloveniji, u Postojni. Kad je 1991. izbio građanski rat, otac mu je, kao vojno lice, prekomandovan u Beograd.
– Nisam upamtio šta se dešavalo. Žao mi je što nisam upamtio i Postojnu.  Ne sećam se kako izgleda grad u kome sam rođen. Planiram da uskoro otputujem u Sloveniju i obiđem Postojnu. Nikoga ne poznajem tamo, ali želim da vidim grad – priča Jelić.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.