Jedinstven slučaj u istoriji Barselone, ono kad ružno pobeđuješ!

Izvor: Sportske.net, 10.Nov.2017, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstven slučaj u istoriji Barselone, ono kad ružno pobeđuješ!

I letos smo upozoravali, bez obzira na priče, Valverde je tradicionalista, uspeo je da istera svoje i ovo je verovatno jedinstveni slučaj u istoriji kluba!

Čini se da smo retko kada u istoriji videli ovakvu Barselonu.

Naime, iako niko nije impresioniran Valverdeom u klubu, ali ni od navijača, mnogi priznaju jedno, ekipa igra loše, ali pobeđuje.

"Ne treba nam spektakl, ostali smo bez jednog od najboljih igrača, imamo povrede, ali nikada nismo bili kompaktniji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kaže Karlos Buskets.

O čemu se radi?

Iako se pričalo da je Valverde spreman da nastavi Barseloninu tradiciju tiki-take, odnosno varijacije na temu, pisali smo letos da je on više fudbalski tradicionalista.

I upravo je to pokazao, pa iako mnogi gunđaju, ima rezultat. Prvo, Barselona igra tvrdo, do sada su možda protiv Sevilje poluvreme, Juventusa i na još par mečeva pokazivale znake klase, ostale pobede delo su čvrste odbrane i genijalnosti Lea Mesija.

Pitanje je sada koliko Mesi može da vuče ovako ekipu na leđima?

Ali, zaboravlja se da je Suarez van forme, da je Dembele povređen i da se sada vraća, da je Barselona tim koji odavno nije delovao bolje u odbrani. Umtiti se idealno uklopio sa Pikeom, Barselona je primila četiri gola u ligi, njihova odbrana deluje najbolje u Evropi u ovom trenutku.

Valverde veruje da je jedino što mu nedostaje još jedan štoper, jer Vermalen i Maskerano nisu po njegovom ukusu, klub mu nameće dovođenje Kutinja. Od viška glava ne boli, ali on neće menjati čvrstinu veznog reda, ni kada se Dembele vrati, čak bi mogao, da ako Suarez nastavi da igra ovako slabo, gurne Mesija u špic, a da Inijestu pomeri još napred.

Odlaskom Nejmara prestale su i trzavice koje su recimo bile prisutne pošto Luis Enrike nije podnosio Brazilca, kao ni njegov pomoćnik Unzue, a Valverde ima mnogo profesionalniji odnos sa igračima i drži se na distanci. Uz to, pokazao je da je otporan na pritiske, jednostavno je precrtao Maskerana, i dalje povremeno daje šansu Gomešu, iako Mesi ima suprotno mišljenje. Istrajao je na nekim promenama, i dok bude imao rezultate, biće ovako.

Ali, kako rekosmo, ono što je činjenica je da Barselona pobeđuje igrajući loše ili prosečno, i da će pre ili kasnije još par igrača ući u formu. A onda, jasno, biće ih još teže pobediti.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.