Jamajka i Meksiko u finalu Gold kupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamajka i Meksiko u finalu Gold kupa

Fudbalske reprezentacije Jamajke i Meksika igraće u finalu Gold kupa, kontinentalnog šampionata Severne i Srednje Amerike.

Jamajčani su priredili prvorazredno iznenađenje savladavši u polufinalu domaćina i branioca titule selekciju SAD sa 2:1, dok je Meksiko istim rezultatom, uz veliku pomoć sudija slavio protiv Paname, posle produžetaka.

Jamajka, koju predvodi poznati nemački stručnjak Vini Šefer, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvi je karipski tim u istoriji koji će zaigrati u finalu ovog takmičenja i to pobedom protiv Amerikanaca, koje takođe vodi Nemac - Jirgen Klinsman.

Golove za Jamajku postigli su Deren Motoks u u 31. minutu i Džils Barns iz slobodnog udarca pet minuta kasnije, dok je jedini gol za Amerikance dao kapiten Majkl Bredli u 48. minutu.

Meksikanci su obezbedili finale sa dva gola iz penala u završnim minutima utakmice u režiji Andresa Gvardada.

Panama je uprkos tome što je od 20 minuta igrala bez jednog igrača, uspela da dominira i da golom Romana Toresa u 57. minutu vodi do dva minuta pre kraja meča, kada je došlo do veleobrta.

Sudija je svirao kontroverzan penal nakon što je u kaznenom prostoru pao Tores, da bi u produžetku Meksiku sviran još jedan penal, čime je stavljena tačka na ovo polufinale.

Finale je na programu u nedelju u Filadelfiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jamajka i Meksiko za trofej Gold kupa

Izvor: RTS, 23.Jul.2015

Fudbalske repezenetacije Jamajke i Meksika igraće u finalu Gold kupa. Šabačke konjičke svečanosti 25. i 26. jula. Hrijapa produžio ugovor sa CSKA, Blejk Šilb u Galatasaraju. Depaj: Želim da postanem legenda Junajteda. Fudbaleri Partizana pozvali navijače da kupe sezonske ulaznice. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.