Jake snage žandarmerije pred derbi Vojvodina-Partizan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jake snage žandarmerije pred derbi Vojvodina-Partizan

NOVI SAD - Jake snage žandarmerije blokirale su danas oko podne prilazne puteve centralnom gradskom Trgu slobode kako bi sprečile fudbalske navijače da se okupe na tom trgu.

Snage žandarmerije su u punoj opremi za razbijanje demonstracija.

U Novom Sadu danas od 15.30 igra se derbi utakmica 25. kola Super lige između Vojvodine i Partizana.

Novosadska policija je najavila da neće dozvoliti navijačima Vojvodine i Partizana da se okupe na Trgu slobode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"S obzirom na događaje iz prethodnih sportskih susreta kada je dolazilo do međusobnih fizičkih sukoba između navijača ova dva kluba, pa i oštećenja imovine na ugostiteljskim i drugim objektima u centru grada, policija neće dozvoliti okupljanje navijača na Trgu slobode", navedeno je u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će policija snimati prilazne pravce stadionu, kao i dešavanja na samom stadionu za vreme i nakon odigravanja utakmice.

"Apelujemo na navijače oba tima, kao i na sve građane, da svojim postupcima i ponašanjem doprinesu bezbednom održavanju ove sportske priredbe", saopštila je policija.

Krajem marta meseca pred Okružnim sudom u Novom Sadu na 15 godina zatvora osuđen je Stevan Stanković (20) zbog ubistva Dejana Dimitrijevića (27) u sukobu navijača Vojvodine i Partizana.

Prema navodima optužnice, grupa navijača Partizana i Vojvodine sukobila se 14. aprila 2008. kraj Železničke stanice u Futogu kada su otišli na zakazanu tuču.

Mnoge fasade u Novom Sadu ispisane su grafitima "Deja Lonac 1981-2008". Deja Lonac bio je nadimak pokojnog Dimitrijevića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.