Jake bezbednosne mere za derbi

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jake bezbednosne mere za derbi

Čak 1.300 policajaca obezbeđivaće bugarski fudbalski derbi između Levskog i CSKA koji je zakazan za 26. februar.

Šef sofijske policije Anton Zlatanov izjavio je da su policajci maksimalno spremni za eventualne ispade huligana i da će ulicama Sofije patrolirati i specijalne ekipe za prevenciju nereda.

Zlatanov je dodao da će specijalne policijske jedinice za razbijanje grupa izgrednika biti raspoređene oko stadiona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Georgi Asparuhov", na kome kao domaćin igra Levski, i u sofijskom kvartu Poduene.

Policija je od čelnika Fudbalskog saveza Bugarske i dva najpopularnija kluba u zemlji zatražila da se početak utakmice zakaže u ranim popodnevnim časovima kako bi se meč završio pre mraka.

"Ne želimo da budemo odgovorni za eventualne incidente i sukobe huligana", poručio je Zlatanov.

Utakmice između Levskog i CSKA obilovale su incidentima u prethodnom periodu, a najdrastičniji slučaj nasilja desio se 2000. godine kada je u eksploziji bombe poginuo jedan 30. godišnji navijač.

Bugarsko prvenstvo nastavlja se za vikend nakon dva i po meseca zimske pauze. Levski je nakon prvog dela sezone drugi na tabeli, iza vodećeg Liteksa iz Loveča, dok se njegov gradski rival CSKA nalazi na petoj poziciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.