JOŠ JEDAN RAZLOG ZA SLAVLJE NA MARAKANI: Džajo, SREĆAN ROĐENDAN (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2020, 10:35

JOŠ JEDAN RAZLOG ZA SLAVLJE NA MARAKANI: Džajo, SREĆAN ROĐENDAN (VIDEO)

Divan dan legende srpskog fudbala.

Nakon osvajanja 31 tutule prvaka države, crveno-beli su slavlje preneli na Marakanu, više o tome možete pročitati OVDE. Razlog više za slavlje je i to da se na današnji dan, 30. maja 1946. godine rodio Dragan Džajić.

I stari i mladi, i oni koji prate fudbal, i oni koji ne prate, i oni koji navijaju za Crvenu zvezdu, i oni koji nisu simpatizeri beogradskog kluba.

Mnogo je legendi ispričano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o Džajiću i one često smetnu očigledne činjenice – da je bio najbolji fudbaler Srbije svih vremena, jedan od najboljih igrača bivše Jugoslavije, treća Zvezdina zvezda…

Njegovi driblinzi, centaršutevi i golovi neki i dalje pamte, a neki samo gledaju na Jutjubu, ali nema sumnje da ih svi i dalje prepričavaju.

Sa svojom Crvenom zvezdom Džajić je osvojio pet titula šampiona Jugoslavije i četiri trofeja Kupa Maršala Tita, a odigrao je 590 utakmica, uz 287 postignutih golova.

Čini se impresivna statistika, ali on nije dominarao samo na terenu. U pravom svetslu predstavljao je svoj klub i van terena.

Isti slučaj je i sa reprezentacijom Jugoslavije.

Nosio je dres Plavih na Svetskom prvenstvu 1974. godine, a samo šest godina ranije osvojio je drugo mesto na završnom turniru Kupa evropskih nacija u Italiji.

Bio je tada prvi strelac turnira, a imao je samo 22 godine.

Džajić je na kraju te 1968. godine dobio Bronzanu loptu francuskog lista “Frans fudbal”. Ima toga još, ali…

Po završetku karijere, Džajić nije želeo da se bavi trenerskim poslom, ali se našao u ulozi tehničkog direktora kluba iz Ljutice Bogdana.

I bio jedan od najzaslužnijih za titulu koja se slavila dan ranije.

Red Star Belgrade - Real Madrid, 1975.

A full 110.000 capacity "Marakana". It's said even more people entered the stadium that day. Red Star won on penalties after turning around a 2-0 deficit from Madrid.

Yugoslavia's best ever player, Dragan Džajić, with one of the goals. pic.twitter.com/FoifSmODhA

— Payetista ⚜🇧🇦 (@GenioBosniaco) May 27, 2020

O onim manje lepim stvarima danas nećemo.

Izgleda da su se na Marakani pretplatili na slavlje ovih dana, obeležena je godišnjica osvajanja pehara Lige šampiona, osvojena je treća uzastopna titula šampiona Srbije, a sada je na red došao i rođendan crveno-belog velikana.

Srećan rođendan, Džajo!

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, devojka Lorisa Karijusa
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Džajo, srećan rođendan!

Izvor: B92, 30.Maj.2020

Dragan Džajić, treća Zvezdina zvezda, u subotu 30. maja proslavio je 74. rođendan...Crvena zvezda je u petak iznenadila rođendanskom tortom Dragana Džajića posle završetka glavnog dela ceremonije posvećene uspehu našeg kluba iz 1991. godine...Džaja je bio je prijatno iznenađen gestom svog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.