Izvor: RTS, 21.Jan.2021, 19:56

Iz Češke poručuju: Ronaldo nije rekorder, Bikan postigao 821 gol

Fudbalski savez Češke tvrdi da je čuveni austrijsko-češki fudbaler Jozef Bikan postigao je 821 gol na zvaničnim utakmicama, a ne 759, te tvrde da Kristijano Ronaldo nije novi rekorder.
Brojni statističari smatraju da je Ronaldo sa 760 golova novi svetski rekorder, ali Česi tvrde suprotno. 

"Odbor za istoriju i statistiku našeg saveza izbrojao je sve golove koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postigao legendarni Jozef Bikan i možemo da saopštimo da je postigao 821 gol na zvaničnim mečevima", navodi se na Tviteru Fudbalskog saveza Češke.
Bikan je je igrao u periodu od 1931. do 1955. godine sa češkim i austrijskim državljanstvom, najviše za Slaviju iz Praga i bečki Rapid, kao i za reprezentacije dve zemlje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.