Ivan Ica Krstić u prvom timu Radničkog

Izvor: RadioCity.rs, 16.Jun.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Ica Krstić u prvom timu Radničkog

Ivan Ica Krstić, sin nekadašnje najveće nade niškog fubala Ivana Krstića Belog, po kome je i dobio ime, priključiće se prvom timu Radničkog od ponedeljka i to na zahtev prvog čoveka kluba Ivice Tončeva.
Ica likom podseća na svog oca, mnogi kažu da čak ima slične pokrete u igri kao Beli. Čak je i sam Ica često u izjavama za medije govorio o tome kako je fudbal počeo da trenira upravo zbog svog tate. To je tako prirodno i predivno!
Ipak, Ica se od početka trudio >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << da bude samo svoj i dobro mu ide za sada. A to je zato jer je fudbal njegova velika ljubav.
“Želja svakog klinca iz Niša je da zaigra na Čairu za prvi tim. Nadam se da ću dobiti šansu da pokažem šta znam i da opravdam mesto koje sam dobio”, rekao je Ivan Krstić za City radio.
Otac Ivana Krstića nastradao je od udarca groma 2000. godine na treningu na stadionu Čair, kada je mlađi Krstić, imao samo 29 dana.
Do dana današnjeg klub čuva uspomenu na talentovanog Ivana Krstića Belog. Omladiska škola upravo je po njemu dobila ime, a Meraklije uz zastavu sa njegovim imenom i uz broj 10, prvih deset minuta na svakoj utakmici ćute. Na taj način pokazuju da je Beli i dalje u srcima Nišlija i da se jedan od najvećih talenata Radničkog neće nikada zaboraviti.
Nakon 19 godina od tragedije, kada se sudbina okrutno poigrala sa porodicom Krstić, po ugledu na oca nova nada Radničkog priključiće se prvom timu.

“Mlađi Krstić je u prethodnom periodu prošao sve selekcije Omladinske škole Radničkog, ali za razliku od ostalih drugara, nije se priključio prvom timu zbog odluka ranijih čelnika Radničkog da svako ko je ikada tužio klub nema pravo da bude u njemu. Mada, se često zaboravljalo da je Krstić ranije tužio klub, jer su sva ta obećanja prethodnih funkcionera Radničkog bila “šarena laža”. Ništa nije ispoštovano od obećanog, a perspektivni Krstić je samo marginalizovan u tom periodu”, navodi se na sajtu niškog fudbalskog kluba.
Zbog očigledne nepravde u slučaju Krstića, prvi čovek Radničkog Ivica Tončev reagovao je i zahtevao da se nađe pravni okvir kako bi se Krstić priključio prvom timu, kažu u Radničkom.

“Svrha Omladinske škole Radničkog je i tu da pomogne deci se sklone sa ulice i da se bave sportom. Svakako će neka od te dece postati vrhunski sportisti.  Neće svako od te dece postati vrhunski sportista, ali će svako naučiti šta je timski rad, ali i fer igra. To je glavna svrha Omladinske škole”, objašnjava Tončev.
U tom kontekstu, dodaje on, treba pružiti maksimalnu podršku školi i deci iz Omladinske škole dati šansu za stvaranje karijere.
Talentovani mladi fudbaler Ivan Ica Krstić je dobio svoju šansu a ekipa City radija veruje da će ostvariti blistavu karijeru kakvu i zaslužuje.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.